velo-route-enfant-decathlon-26pouces

Ref: 8548378

GYEREK ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR TRIBAN 500 26"

2019

Tervezőcsapatunk 9-12 éves (135-150 cm magas) gyerekeknek készítette ezt az országúti kerékpárt, rendszeres használatra.

Ideális azok számára, akik fejlődni szeretnének az országúti kerékpáros szakágban. Két tányéros Shimano Claris hajtómű, Hutchinson Fusion 3 gumiköpeny és alumínium váz.

Első használat

Hogyan kell jól beállítani a nyereg magasságát az első használat előtt?

Fontos, hogy beállítsd a nyeregszár magasságát a gyerek testfelépítésének megfelelően. Biztonsági okokból nem húzható ki annyira a nyeregszár, hogy látható legyen a maximum jelölés. (Ne húzd ki jobban, mint ahol a jelölés van).

A megfelelő nyeregmagasság meghatározásához ültesd rá a gyermeket a nyeregre, a hajtókart állítsd függőleges, lenti pozícióba, majd tedd a gyerek lábát a pedálra: a nyereg magassága megfelelő, ha a gyerek lába nyújtva van. Győződj meg róla, hogy a nyeregben ülő gyermek lábujjheggyel eléri-e a talajt!

Hogyan győződj meg róla, hogy a féknyergek jól vannak-e beállítva?

Cantilever fékrendszer.

A fékek hatékonyságának teszteléséhez a kormánynál fogva kezdd el tolni a kerékpárt. Húzd meg a jobb fékkart a hátsó fék vagy a bal fékkart az első fék működtetéséhez. Ez teljesen le kell fékezze a vizsgált kereket. A fékpofák nem súrolhatják a felni peremét.

 Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.Ha be kell állítanod a fékeket, tekintsd meg az alábbi videót vagy látogass el az egyik Decathlon áruház műhelyébe.

Mekkora nyomásra kell fújni a gyerek országúti kerékpár kerekeit? 

Az ajánlott nyomásértéket mindegyik gumiköpeny oldalán feltüntetik. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. A kerék típusától függően eltérő lehet.

A guminyomást legfőképpen az országúti kerékpárok esetében kell figyelni. A kerekek tapadása különösen kanyarodáskor nagyon fontos.

 

A termékhez tartozó kiegészítők

A gyerek országúti kerékpár karbantartása

Hogyan kell a gyerek országúti kerékpárt karbantartani?

Az országúti kerékpár megvásárlását követően, a vásárlástól számított 6 hónapon belül ingyenes biztonsági átvizsgálást biztosítunk.  A rendszeres karbantartás szükséges a kerékpár teljesítményének és élettartamának megőrzéséhez.

Hogyan-olajozd-a-24-colos-MTB-láncot

Hogyan kell a v-fékeken fékpofát cserélni?

A V-fékekhez kapható fékpofákat alkatrészként vásárolhatod meg.

A cseréhez kövesd a bemutató videóban látható lépéseket. 

hogyan cserélj fékpofákat?

Hogyan ellenőrizd a gumi állapotát?

Minden használat előtt fontos ellenőrizni a gumiköpenyek állapotát.

Ha lapos, ellenőrizd, hogy ne legyen defektes. Ehhez fújd fel a max. nyomásértékig.

Ha gyorsan leereszt, vedd ki a kereket, vedd le a gumiköpenyt és cseréld ki vagy javítsd meg a gumibelsőt.

Ha lassan enged le, ellenőrizni kell a gumiköpeny felületét, van-e benne tüske vagy üvegszilánk. Ezt követően vedd ki a kereket, vedd le a gumiköpenyt és cseréld ki vagy javítsd ki a gumibelsőt. A gumiköpenyből távolítsd el a szúrós tárgyat (tüske, drót, üvegszilánk, stb.)Ha nem teljesen lapos, javasoljuk, hogy ellenőrizd a guminyomást (lásd fentebbi fejezetet).TUDTAD? A gumi élettartama függ a használat körülményeitől és a tárolástól. Ha a gumiköpeny vizsgálatakor repedések láthatók rajta, javasoljuk, hogy cseréld le egy újra. 

Hogyan tárold a kerékpárt?

Javasoljuk, hogy a kerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

A kerékpár élettartama függ a használattól, a karbantartástól és a tárolástól.

Ha magas a páratartalom vagy, ha sós a levegő (tengeri levegő), a kerékpár ki van téve a korróziónak és csökken az élettartama.

Ezért fontos, hogy tiszta és száraz állapotban tárold száraz helyen.TUDTAD? A teleszkópos villával rendelkező kerékpárokat nem ajánlott az első kereküknél felfüggeszteni. A villa élettartamának meghosszabbítása érdekében a hátsó keréknél akaszd fel őket! 

Van egy kis problémám

Mit tegyek defekt esetén? hogyan kell gumibelsőt cserélni?

Defekt esetén azonnal állj meg egy biztonságos helyen, hogy ne tegyél kárt a felniben.

Fordítsd meg a kerékpárt és állítsd a nyeregre és a kormányra.

A fékeket ki kell nyitni a kerék kivételéhez. Fogd össze a féknyergek felső részét és akaszd ki a pipát.  

Csavard ki a gyorszárat, majd vedd ki a kereket. Most már kicserélheted a gumibelsőt (tekintsd meg hozzá a bemutatóvideót).

Végső megoldásként lehetőséged van a defektjavító spray használatára, amely segít megjavítani a lyukas gumibelsőt szerszámok nélkül (szakadt gumibelsőkhöz nem megfelelő). 

Hogyan cserélj gumibelsőt gyerekkerékpáron?

Rosszul vált a hátsó váltó mit tehetek? 

Ha a kerékpár rosszul vált, az amiatt van, hogy a hátsó váltó rosszul vezeti a láncot a lánckerekeken.Ellenőrizd a bowdeneket és bowdenházakat:

A bowdenházak rossz helyen lévő végei húzhatják a váltóbowdent, ami hibás váltást eredményezhet. A bowdenház rossz helyen lévő végét tedd vissza a helyére, a foglalatába!

Ha a váltó a sebességfokozatok közötti váltásokat követően sem mozog, akkor valószínűleg a bowdenek és a bowdenházak összetapadtak. A bowdent és a bowdenházat ki kell cserélni.

 

Főleg ütés hatására fordulhat elő, hogy a váltótartó fül megtekeredett. Ilyenkor nem lehet váltani. Azt javasoljuk, látogass el a legközelebbi Decathlon áruház műhelyébe, hogy beállítsuk a váltótartó fület. 

 

Lehet, hogy a váltó elállítódott. Ilyenkor állítsd a nyeregre és a kormányra a kerékpárt, hogy a pedálok szabadon mozoghassanak (még jobb, ha szerelőállványra teszed)! A váltókar segítségével állítsd a láncot a legkisebb lánckerékre! A fékfeszítő csavar a váltó hátulján található. Segítségével feszíthető (megemeli a váltót) és lazítható a váltóbowden (leengedi a váltót). A fékfeszítő csavar segítségével állítsd addig a váltót, míg megfelelően nem vált!

GYEREK ORSZÁGÚTI KERÉKPÁR TRIBAN 500 26"

Vállalásunk

A BTWIN élethosszig tartó jótállást vállal a vázra, kormányra és kormányszárra (normál használati feltételek mellett).

A többi alkatrészre 2 év a kellékszavatosság.