kerékpár_14pouces_enfant_decathlon_btwin_rose

REF: 8371300

B’TWIN KERÉKPÁR 14 3-5 ÉVESEKNEK 500 UNICORN, 14”

2015

1,2,3 tekerj! Ezt a 14"-es kerékpárt 3-4,5 éves, 90-105 cm magas gyerekeknek készítettük, hogy úgy kerékpározhassanak, akár a nagyok.

Ejtett váza és támaszkerekei segítenek, hogy a gyerekek saját ritmusukban fejlődhessenek. Lánc- és sárvédője óvnak a horzsolásoktól és a szennyeződésektől.

Első használat

Hogyan kell jól beállítani a nyereg és a kormány magasságát az első használat előtt?

Fontos, hogy beállítsd a nyeregszár magasságát a gyerek testfelépítésének megfelelően. Biztonsági okokból nem húzható ki annyira a nyeregszár, hogy látható legyen a maximum jelölés. (Ne húzd ki jobban, mint ahol a jelölés van).

A megfelelő nyeregmagasság meghatározásához ültesd rá a gyermeket a nyeregre! A lábának a talajig kell érnie.

A gyerekek ezzel a beállítással könnyedén fel- és leszállhatnak a kerékpárról, térdük pedig nem megy túlságosan magasra pedálozás közben. 

Hogyan győzödj meg róla, hogy a fékek jól vannak-e beállítva? 

A kormánycsőnél fogva hajtsd meg a kerékpárt! Húzd be a fékkart! Ez teljesen le kell fékezze az első kereket.

Ha nem hatékony a fékezés, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy állítócsavar, melyen felül egy "+" és egy "-" jelet látsz. Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba (a "+" jel felé), megfeszíted a féket.  (= erősebb fékezés, a fékpofák közelítenek a felniperemhez). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba (a "-" jel irányába), kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolódnak a felniperemtől).

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

Mekkora nyomásra kell fújni a 14”-es kerékpár kerekeit? 

Az ajánlott nyomásértéket mindegyik gumiköpeny oldalán feltüntetik. Javasoljuk, hogy a gumiköpeny oldalán látható nyomásértékig fújd a kerekeket. Ez változó lehet a gumiköpenytől függően.. 

Ahhoz, hogy ellenőrizd a megfelelő nyomást, csak nyomd össze az ujjaiddal: a guminak keménynek, de kissé benyomhatónak kell lenni.

Hogyan vedd le támaszkerekeket?

A 14”-es kerékpár támaszkerekei könnyedén leszerelhetők!

Csak csavard ki a kerékpár két oldalán található szabályzókerekeket! Ehhez nincs szükség semmilyen szerszámra: a szabályzókerekek kézzel kicsavarhatók, az óramutató járásával ellentétes irányba. Ezután mindkét oldalról leveheted a támaszkerekeket.

Kész is!

Egy egészen új kaland veszi kezdetét, két keréken! :-)

Karbantartom a 14”-es gyerek kerékpárt

Hogyan olajozd meg a gyerek kerékpár láncát?

Használhatsz egy úgynevezett "All in One" terméket az alkatrészek kilazításához, tisztításhoz, kenéshez és az MTB megóvásához. Ez egy nagyon praktikus, minden egyben termék.

Az lánc olajozásához tekerd folyamatosan a pedálokat és szemenként "fújj rá egyet "a lánc teljes hosszán.

Pár percig hagyd száradni.

comment_nettoyer_la_chaine_du_velo_enfant

Hogyan mosd a gyerek kerékpárt?

Ha a kerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal! Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

TUDTAD?  A gyerekkerékpárt nem ajánlott vízsugárral mosni: egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek erre!.


A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ilyenkor ellenőrizheted a bilincseket és a kerekeket is, hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

Hogyan tisztítsd a gyerek kerékpár markolatát?

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosószerrel mosd le, majd egy száraz törlőkendővel töröld szárazra!

Hogyan tárold a kerékpárt?

Javasoljuk, hogy a kerékpárt száraz helyen tárold. Fontos biztosítani, hogy ne érje nedvesség.

Van egy kis problémám

Hogyan szereld le és fel a gyerek kerékpár láncvédőjét a gumibelső cseréjéhez? 

Miért szednéd le a 14”-es kerékpár láncvédőjét? Mert enélkül nem tudsz hozzáférni a hátsó kerékhez, ha például gumibelsőt cserélnél.


GYEREK KERÉKPÁR HÁTSÓ KEREKE:

1. LÉPÉS: Állj a kerékpár jobb oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a jobb oldali pedált (az óramutató járásával ellentétes irányba hajtva)!

Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is: állj a kerékpár bal oldalával szembe! Egy 15 mm-es lapos kulcs segítségével szereld le a bal oldali pedált (az óramutató járásával megegyező irányba hajtva)!

2. LÉPÉS: Egy  laposfejű csavarhúzó segítségével húzd ki az elasztomer gyűrűt, mely a láncvédő fölött található, majd húzd fel a nyeregcső mellett! Rögzítsd a nyeregcsőbilincshez, hogy ne essen le!

Ezután távolítsd el a második gyűrűt, mely  a láncvédő alatt található!

3. LÉPÉS: csavard ki a láncvédő anyacsavarját (a hátsó kerék tengelyén található) egy 15 mm-es lapos kulccsal, a kerék mindkét oldalán!

Ezután  vedd ki a lapos alátétet! A hajtókart állítsd a fényképen látható pozícióba, hogy a láncvédőt a lehető legkönnyebben le tudd szedni! Most már leveheted a láncvédőt. Ehhez fogd meg a láncvédő hátulját és húzd le teljesen! Végezd el ugyanezt a műveletet a másik oldalon is!

4. LÉPÉS: 14 mm-es kulccsal csavard ki a kerék anyacsavarját! Ezután vedd le az anyacsavart és a barázdált alátétet!

5. LÉPÉS:  a lánc levétele előtt told előre a hátsó kereket! Ezután vedd le a láncot! Hátrafelé húzva vedd ki a kereket a helyéről! (figyelem: a dobfék miatt a kerék továbbra is a kerékpárhoz van rögzítve). Vedd le a jobb oldali lapos alátétet!

MOST MÁR HOZZÁFÉRSZ A GUMIHOZ ÉS A GUMIBELSŐHÖZ!

Kicserélheted a gumiköpenyt vagy defekt esetén megjavíthatod a gumibelsőt.

Hogyan szereld le és fel a BTWIN gyerek kerékpár láncvédőjét?

Használati utasítás

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.