draisienne_orange_fille_garçon_4_ans_decathlon_btwin

REF: 8349386

Gyerek futóbicikli, 10” - RunRide 500 B’twin

2015

Ideális a két keréken egyensúlyozás és a fékezés elsajátításához.Futókerékpár 2-4 éveseknek (85 cm-100 cm).

Gyermeked szeretne úgy gurulni, mint a nagyok?  Könnyű és masszív, kis kézmérethez kialakított Stop Easy fékkel felszerelt futókerékpár, mely minden kalandra elkíséri a gyerekeket.

A GYEREK FUTÓKERÉKPÁR KARBANTARTÁSA

A FUTÓKERÉKPÁR TÁROLÁSA

Ajánlott a futókerékpárt száraz helyen tárolni. Nedves környezettől távol tartandó.

A MARKOLAT TISZTÍTÁSA

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosószerrel mosd le, majd egy száraz törlőkendővel töröld szárazra!

A FUTÓKERÉKPÁR TISZTÍTÁSA

Ha a futókerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

Ha por rakódott rá, egyszerűen töröld át egy száraz törlőronggyal! Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal(vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

TUDTAD?Ne tisztítsd vízsugárral a kerékpárt : egyes alkatrészek érzékenyek lehetnek erre!

A mosást követően töröld át egy száraz törlőkendővel, hogy elkerüld a rozsdásodást.Ezzel egyidőben ellenőrizd, hogy a bilincsek és a kerekek megfelelően meg vannak-e húzva: hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

Összeszerelés

Segítség az összeszereléshez

A honlapon rendelt futókerékpárod nemrég megérkezett. Ha kicsomagoltad, láthatod, hogy a futókerékpárt több darabban szállítottuk ki.

Tehát össze kell szerelned! Ne aggódj, lépésről lépésre segítünk!

A csomagban különböző alkatrészeket találsz: a nyereg, amelyhez a hátsó kerékhez rögzítve találsz egy szerszámot is. A kormány egy külön csomagolásban található, az első kerék és a villa egy másik csomagban vannak.

Figyelem, a kormány a vázhoz van rögzítve a fékbowdenek által (óvatosan bánj vele).


1. LÉPÉS: vedd a kezedbe az első kereket és húzd le a villa bilincsét!

Ezután tedd a villát a vázba! Tedd a kormány bilincsét a villára! Utána  tedd a kormánycsövet a villába (a kormánycsőn lévő jelölés segít)!


2. LÉPÉS: Állítsd fel a futókerékpárt úgy, hogy a két kerék a talajon vagy egy sík felületen legyen (pl.: asztalon)! Húzd a kormánybilincset a kormánycsapágyig!


3. LÉPÉS:  rögzítés. A hátsó kerékhez rögzített 13-as villáskulccsal húzd meg a kormánybilincset. Olyan erősen húzd meg, hogy tartani tudja a kormánycsövet! Általában nem kell erőltetni (az alkatrészek deformálódhatnak).


4. LÉPÉS: Tedd a nyerget a vázba! Ezután meghúzhatod a nyeregcsőbilincset (legalább a minimális szintig).


Íme, elkészült a futókerékpár! Az első használat előtt ne felejtsd el a gyerek magasságához igazítani a nyereg és a kormány magasságát! Ellenőrizd azt is, hogy a fék működik-e!

Comment_monter_la_draisienne_decathlon

ELSŐ HASZNÁLAT: ELLENŐRZÖM A BEÁLLÍTÁSOKAT

Nyereg és kormánymagasság  beállítása

A nyereg megfelelő beállítása nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a gyerekek tökéletes biztonságban érezzék magukat a kerékpáron.

Kezdőként fontos, hogy a nyeregben ülve talpuk teljesen leérjen a talajra.

Mikor már úgy látod, hogy gyermeked biztosan hajtja magát és egyre gyorsabban megy, a nyerget felemelheted annyira, hogy rajta ülve csak a gyermek lábujjhegye érjen le.

Ami a kormányt illeti, egészen a kormánycsövön látható „STOP” felirat „"S"” betűjéig leengedheted a kormányt.

A gyerekek gyorsan nőnek, ezért rendszeresen ellenőrizd, hogy a nyereg és a kormány mindig a megfelelő magasságban legyen.

comment_regler_la_hauteur_du_guidon_et_selle_draisienne_decathlon

Fékek beállítása

1. lépés: A kormánynál fogva hajtsd meg a futókerékpárt! Húzd be a fékkart! Ez teljesen le kell fékezze az hátsó kereket.

Ha nem hatékony a fékezés, az alábbiakat teheted: A fékkar előtt található egy állítócsavar.melyen látsz egy "+" és egy "-" jelet. Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba (a "+" jel irányába), jelentősen feszítesz a féken.  (= erősebb fékezés). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba (a "-" jel irányába), kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolodnak a felniperemtől).

Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

comment_regler_frein_draisienne_decathlon

Van egy kis problémám

Hogyan cseréljem ki a kerekeket?

Mivel célunk, hogy termékeink könnyen és gyorsan javíthatók legyenek, a futókerékpárhoz alkatrészként külön kapható kerék. Az alkatrész megrendelhető a hozzád legközelebbi Decathlon áruház műhelyében.

(A futókerékpár kereke a honlapon még nem rendelhető meg, de csapatunk dolgozik a megoldáson! )

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.