draisienne-2-ans-rose-noire-sav-btwin

REF: 8576517, 8576516, 8576515

Gyerek futóbicikli, 10” RunRide 500 fekete, rózsaszín vagy narancssárga

2021

Az 500-as futóbicikli (új modell: 2021, fekete, rózsaszín vagy narancssárga) ideális az első kerékpározásokhoz és megtanulni az egyensúlyozást.
Indulás előtt, ne felejtsd el az első beállításokat, hogy kis kalandorod maximálisan kiélvezhesse ezt az új "járgányt".

A megfelelő és rendszeres használathoz minden tanácsot megtalálsz a futókerékpár összeszereléséhez, beállításához, karbantartásához és javításához.
Ne felejtsd el „kényeztetni”, hogy élete során másokat is boldoggá tudjon tenni!

FUTÓKERÉKPÁR ÖSSZESZERELÉSE

A RUNRIDE 500 FUTÓKERÉKPÁR ÖSSZESZERELÉSE

Nemrégiben vásároltál egy Runride futóbiciklit. Ha kiveszed a kerékpárt a dobozból, láthatod, hogy több elemből áll.
A dobozban találsz egy útmutatót. Ez segít összeszerelni a kerékpárt.

A kerékpár összeszerelése elengedhetetlen! Ne aggódj, lépésről lépésre segítünk!
A csomagban különböző alkatrészeket találsz: a nyereg, a váz, a villa, a kormány és a kerekek. Egy papírcsomagban található minden, ami segít majd az összeszerelésben.

1. LÉPÉS:
Helyezd a villát a vázba (ügyelj az irányra). A villa nem tökéletesen függőleges (ez biztosítja a stabilitást), előre kell álljon, nem pedig a váz felé. Ha fordítva szereled be, a kerék nem tud a vázhoz igazodni, ami blokkolni fogja a kormány és a kerék forgási szögét. Ha szükséges, tekintsd meg az útmutatót vagy a videót.
Tedd a kormánybilincset a villára. A Runride 100 kerékpár esetében: ez a legkisebb átmérőjű bilincs. A nagyobb átmérőjű bilincs a nyereghez szükséges.
Utána tedd a kormányszárat a villába. Légy figyelmes, van egy "STOP" felirat a kormányszáron függőlegesen. A STOP jelölés a villában kell legyen, semmilyen körülmények között nem szabad kilátszódnia. Ez biztosítja, hogy a kormányt megfelelően tartja.
(Jó tudni: Nincs meghatározva egy adott irány a kormánynak, de általában úgy kell behelyezni, hogy a STOP felirat a nyereg felé nézzen.)
Ezt követően húzd meg a kormánybilincset amennyire csak tudod egy imbuszkulcs segítségével

2. LÉPÉS:
Helyezd a nyerget a vázba. A nyeregszáron ugyanaz a jelölés látható, mint a kormányon. A jelölés megfelel a minimális szintnek, ameddig be kell csúsztatni a nyeregszárat a nyeregcsőbe, mindig maradjon belül, soha nem látszódhat ki.
Ezután meghúzhatod a nyeregcsőbilincset (ne felejtsd, hogy a minimum jelölésig legyen becsúsztatva a nyeregcső).

3. LÉPÉS: Fordítsd fejjel lefelé a futókerékpárt, hogy egyszerűbb legyen behelyezni a kerekeket. Csúsztasd a fém tengelyt a kerékbe. Helyezd be a két mellékelt műanyag kupakot (ügyelj az irányra ).

4. LÉPÉS:
Íme, elkészült a futókerékpár! Egy utolsó fontos lépés maradt, hogy gyermeked maximálisan kiélvezhesse a kerékpározást: beállítani a nyereg és a kormány magasságát.

hogyan szereld össze az 500-as futóbiciklit?

HOGYAN SZERELD FEL A FUTÓKERÉKPÁR KEREKÉT?

A kerék behelyezéséhez tekintsd meg a bemutatóvideónkat!

HOGYAN SZERELD FEL A FUTÓKERÉKPÁR KEREKÉT?

ELSŐ HASZNÁLAT: ELLENŐRZÖM A BEÁLLÍTÁSOKAT

Hogyan kell jól beállítani a nyereg és a kormány magasságát az első használat előtt?

A nyereg magasságát megfelelően állítsd be, hogy gyermeked magabiztosan tanulhasson meg kerékpározni.  

Amikor elkezd kerékpározni, nagyon fontos, hogy a talpai érintsék a talajt, amikor a nyergen ül.

Mikor már úgy látod, hogy gyermeked biztosan hajtja magát és egyre gyorsabban megy, a nyerget felemelheted annyira, hogy rajta ülve csak a gyermek lábujjhegye érjen le.

Ami a kormány magasságának beállítását illeti, egészen a kormánycsövön látható „STOP” felirat „"S"” betűjéig leengedheted a kormányt.
A nyereg esetében a függőleges rovátkák jelölik a maximális magasságot, amit nem szabad túllépni (ahogy a kormánynál).

Mivel a gyerekek gyorsan nőnek, rendszeresen ellenőrizd, hogy nyereg és a kormány beállítása megfelelő-e!

ELSŐ HASZNÁLAT: ELLENŐRZÖM A BEÁLLÍTÁSOKAT
HOGYAN ELLENŐRIZHETED, HOGY A FÉK BEÁLLÍTÁSA MEGFELELŐ-E? 

A kormánynál fogva hajtsd meg a futókerékpárt! Húzd be a fékkart! Ez teljesen le kell fékezze az hátsó kereket.

Ha nem hatékony a fékezés, az alábbiakat teheted: A fékkar mellett található egy állítócsavar. Egy"+" és egy "-" jel látható rajta.
Ha elfordítod az óramutató járásával megegyező irányba (a "+" jel irányába), jelentősen feszítesz a féken. (= erősebb fékezés). Ha elfordítod az óramutató járásával ellentétes irányba (a "-" jel irányába), kiengeded a féket. (= gyengébb fékezés, a fékpofák eltávolodnak a felniperemtől).
Ha továbbra sem hatékony a fékezés, javasoljuk, hogy tekintsd meg a videót vagy az útmutatót a féknyergek beállításához.
 Fontos, hogy rendszeresen ellenőrizd a fékek beállítását.

Hogyan állíthatod be az 500-as futóbiciklin a féket?

AMI A BIZTONSÁGOT ILLETI: VISELJEN BUKÓSISAKOT

A SISAK VISELÉSÉT MÁR A LEGKISEBB KORTÓL ÉRDEMES MEGSZOKNI!

2 éves kortól javasoljuk, hogy szoktasd rá a kis kalandorokat a bukósisak viselésére, amikor kerékpároznak. Ha már nagyon kicsi korban hozzászoknak, reflexszerűvé válik, amikor átülnek a "nagyok" kerékpárjára!

A DECATHLONnál babáknak és gyerekeknek is kínálunk kerékpáros sisakokat, kifejezetten a csapataink által tervezve. A sisakokat a DHP (Decathlon Head Protection) tesztelte és hagyta jóvá Ez a csapat a sisakok tervezésével foglalkozik a DECATHLON-nál és a székhelye a lille-i B'TWIN VILLAGE-ben található.

2 éves 3 éves bukósisak futókerékpár

A termékhez tartozó kiegészítők

KORMÁNYTÁSKA FUTÓKERÉKPÁRRA

Gyermeked szereti mindenhova magával vinni a kedvenc nasiját vagy játékát, még a legelső futókerékpározás alkalmával is? Tekintsd meg ezt a kormánytáskát, amelyet ráakaszthatsz egy futóbiciklire , egy 14"-os vagy " 16"-os kerékpárra".

kormánytáska futókerékpárra
SZÁLLÍTÓTÁSKA FUTÓKERÉKPÁRHOZ

Megesik, hogy cipelned kell a futókerékpárt a kirándulások alkalmával? Ezt a táskát azért terveztük, hogy egyszerűen szállíthasd a futókerékpárt, amikor gyermeked már nem szeretné hajtani.
Köszönhetően a nagyon kompakt formájának, bárhová magaddal viheted és nem leszel piszkos a kerékpártól. (Igen, közismert, hogy a gyerekek szeretnek pocsolyákba tekerni... :) )

szállítótáska futókerékpárhoz

A GYEREK FUTÓKERÉKPÁR KARBANTARTÁSA

A FUTÓKERÉKPÁR TÁROLÁSA

Javasoljuk, hogy száraz helyen tárold a futókerékpárt. Nagyon fontos, hogy ne kapjon nedvességet.

A kerékpár élettartama függ a használattól, a karbantartástól és a tárolástól.
Ha magas a páratartalom vagy, ha sós a levegő (tengeri levegő), a kerékpár ki van téve a korróziónak és csökken az élettartama.
Ezért fontos, hogy tiszta és száraz állapotban tárold száraz helyen.

A FUTÓKERÉKPÁR TISZTÍTÁSA

Ha a futókerékpár használat után piszkos (sár, eső, por), ne habozz megtisztítani!

Ha poros, nagyon egyszerű: egyszerűen töröld át egy törlőronggyal. Sár vagy más szennyeződés esetén megtisztíthatod egy vödör meleg vízzel és egy szivaccsal (vagy egy nedves törlőronggyal), valamint szappannal vagy kerékpársamponnal. Tisztítsd meg a kerékpár szennyezett részeit: váz, villa, kormány és kerék.

TUDTAD ? Ne mosd a futókerékpárt közvetlen erős vízsugárral : néhány alkatrész rosszul viseli!

A mosást követően töröld át egy száraz törlőronggyal, hogy elkerüld a rozsdásodást. Ilyenkor ellenőrizd a bilincsek és a kerekek csavarjait, hogy kellően erősen tartanak-e. Szükség esetén húzd meg őket!

A FUTÓKERÉKPÁR MARKOLATÁNAK TISZTÍTÁSA

Nedves törlőkendővel és szappannal vagy mosogatószerrel tisztítsd, majd töröld át egy száraz törlőronggyal !

Van egy kis problémám

Kereket kell cserélnem a B'twin futókerékpáron, mit tegyek?

Szeretnénk lehetővé tenni, hogy termékeinket egyszerűen és gyorsan javíthasd, ezért a futókerékpár kereke végre külön is megvásárolható alkatrészként. Lehetőséged van megrendelni a hozzád legközelebbi Decathlon áruház műhelyénél.

(A futókerékpár kereke a honlapon még nem rendelhető meg, de csapatunk dolgozik a megoldáson! )

Alkatrészek

Cserélni kell egy alkatrészt a futókerékpáron? Keresd fel az egyik DECATHLON áruház műhelyét, ahol műhelytechnikusaink segítenek. Munkatársaink megrendelik számodra a szükséges alkatrészt.
A futóbiciklihez megfelelő alkatrészek (színben is passzoló!) néhány hónapon belül elérhetőek lesznek az interneten. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban rendelkezésre álljanak. Köszönjük a bizalmad!

500-AS FUTÓKERÉKPÁR ÚTMUTATÓ

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.