WT 500

Ref: 8560563

Forclaz WT500 walkie-talkie

2020

A FORCLAZ walkie-talkie-ja szabad kommunikációt tesz lehetővé 10 km-es távolságon belül, nyílt terepen.

Csapatunk az Alpokban tervezte ezt a walkie-talkie-t, hogy csoportos túrák során telekommunikációs hálózatok használata nélkül is kapcsolatban maradhassatok. PMR 446 MHz kompatibilis. 8 csatorna és 121 alcsatorna (CTCSS és DCS).

Használati nehézségek

Mit tegyek, ha nem működik a fülhallgatóm?

A meghibásodott fülhallgatók nem javíthatók, az oldalunkon megvásárolhatod. Ld. az "Alkatrészek" menüpontot.

Mi a teendő, ha a walkie-takie-m nem töltődik, vagy gyenge az akkumulátor üzemideje?

Gyenge üzemidő esetén ellenőrizd az újratölthető elemek állapotát és korát.

Ha az újratölthető elemeket nem töltik/használják rendszeresen, az üzemidő lerövidülhet. Ha több hónapja nem használtad az eszközt, kérjük, végezz el rajta 3 töltési ciklust, hogy az elemek visszanyerjék az üzemidejüket (egy töltési ciklus: hagyd a terméket egy éjszakán át töltődni, majd hagyd bekapcsolva, míg le nem merül).

Ha nem töltődik, ellenőrizd, hogy a kábel megfelelően működik-e. Hagyományos mikro USB töltőkábel. Ha a kábel más eszközökkel működik, az újratölthető elemeket kell kicserélni.

Mit tegyek, ha problémám van a bekapcsoló és hangerőszabályozó gombbal?

Ha a műanyag alkatrész elveszett vagy eltört, cseréld ki. Alkatrészként alább kapható.

Ha a gomb eltekerésekor semmi sem történik, vagy ellenállás nélkül forog, lépj kapcsolatba szakértőinkkel szerviz oldalunkon, vagy látogass el Decathlon műhelyünkbe.  

Elveszett vagy eltört az övkapocs, mi a teendő?

Elveszett vagy eltört az övkapocs? Külön kapható alkatrészként.

Elveszett vagy eltört a fülhallgató csatlakozójának védőfedele, mi a teendő?

Alkatrészként megvásárolhatod az "Alkatrészek" menüpontban.
A szerelésről készült videót itt találod. Alaposan kövesd a lépéseket, mivel a helytelen rögzítés árthat az eszköz vízállóságának.
Ez a szolgáltatás a műhelyeinkben is elérhető.

Mit tegyek, ha problémám van a PTT gombbal?

Ha a műanyag alkatrész elveszett vagy eltört, cseréld ki. Alkatrészként alább kapható.

Ha a gomb megnyomásakor semmi sem történik, lépj kapcsolatba szakértőinkkel szerviz oldalunkon, vagy látogass el Decathlon műhelyünkbe.

Csatornák és alcsatornák

Hogyan működnek az alcsatornák?

Röviden, ha egy alcsatorna van kiválasztva, az adás plusz egy jelet tartalmaz, amikor te vagy a jeladó. Bármely walkie-talkie, amely ugyanazt a csatornát ÉS ugyanazt az alcsatornát veszi, hall téged és kapcsolatba tud veled lépni.

Mi a különbség a DCS és a CTCSS kódok között?

Ezek a betűszavak az alcsatornák két kódolási technikáját jelölik:- a CTCSS esetén analóg jel (nem hallható hangjel) a kód, és 1-38 között tudjuk állítani - DCS használatakor a kód digitális (bináris jel), és 83 kombinációt kínál Tehát két, egymástól teljesen független alcsatorna-kategóriáról van szó.

A DCS x alcsatorna kommunikálhat a CTCSS x alcsatornával?

Ahogy fentebb láttuk, ez nem lehetséges.

A walkie-talkie tehát DCS-ben nem képes felismerni és fogadni a CTCSS kóddal folytatott kommunikációt és fordítva.

Miért hallok másokat a walkie-talkie-mal?

A walkie-talkie úgynevezett "szabad" rádióadó/vevő eszközök. A frekvenciákat ezért egységesítették és számokkal látták el: ezek a csatornák és az alcsatornák. Ha standard csatornát használsz (1-től 8-ig a WT TREK 500 walkie-talkie-n vagy 1-től 16-ig a WT TREK 900-on), hallgathatsz másokat és kommunikálhatsz velük.

Standard csatornát használok, de alcsatorna nélkül (az alcsatorna beállítása 0). Miért hallok másokat, akik beállítottak egy alcsatornát?

Ha nem állítunk be alcsatornát, a walkie-talkie nem próbálja meg venni azoknak a felhasználóknak a kódját, akik alcsatornát (DCS vagy CTCSS) választottak. Így ugyanazon a csatornán bármelyik felhasználót hallhatod, alcsatornától függetlenül.FIGYELEM: viszont, mivel nem adtál meg alcsatornát, nem tudsz velük kommunikálni.

Elemek, energiaforrás

Milyen típusú elemet kell tennem a walkie-talkie-ba?

Walkie-talkie-jaink bármilyen típusú, AAA NimH 1,2 V-os újratölthető elemmel kompatibilisek. Vészhelyzetben használhatsz 1,5 V-os alkáli elemeket is, de ügyelj arra, hogy ne használd vegyesen a két különböző típusú elemet, és soha ne próbáld újratölteni az alkáli elemeket a walkie-talkie-ban. Ez károsíthatja az eszközt, és mivel rendellenes használatról van szó, kereskedelmi jótállásunk nem vonatkozik erre az esetre.

Hogyan kell tölteni az elemeket (powerbankkal? napelemes töltővel?)

A BGB 500, WT TREK 500 és 900 walkie-talkie-k USB-vel tölthetők. Ezért akkumulátortöltőként működnek, és közvetlenül töltik a bennük lévő elemeket, ha a mellékelt kábellel USB-tápegységhez csatlakoztatjuk őket. Így bármilyen töltőhöz csatlakoztathatod őket (autó, hálózat, napelem, számítógép), amennyiben ez a töltő USB-kompatibilis.

Milyen típusú USB-csatlakozó van ezen a modellen?

Walkie-talkie-jaink csatlakozója:- ONCHANNEL 510 (ref.: 8335339)- BGB 500 (ref.: 8494241)- WT TREK 500 (ref.: 8560563)- WT TREK 900 (ref.:8560564)szabvány mikro USB. A töltéshez tehát a saját töltőkábeled is használhatod, ha az Mikro USB típusú.

Kompatibilitás

Mely országokban használhatom a walkie-talkie-mat?

A walkie-talkie-k használata szabályozott, szabadon használhatod őket az Európai Unió összes országában, valamint Oroszországban, Marokkóban, Tunéziában, Törökországban, Ukrajnában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is. Más országokban használatuk nem megengedett.

Mit takar  a PMR 446 szabvány?

Walkie-talkie-jaink PMR 446 (Private Mobile Radio) kompatibilisak. A 446 MHz-es frekvenciasávon sugároznak. Ez a frekvenciasáv ingyenesen, engedély nélkül használható.

Hány rádió tud kommunikálni egymással egyszerre?

Ugyanazon a frekvencián egyidejűleg több walkie-talkie nem képes jelet adni. Technológia: félduplex: ha kommunikációt indítasz, a walkie-talkie a frekvenciát használja az üzenet továbbítására, és blokkolja annak használatát más eszközök számára. Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk rá, előbb meg kell várni az adás végét, hogy szabad legyen a frekvencia.Egyszerre azonban több adó is lehet különböző frekvenciákon.

Miért nem működik a walkie-talkie-m 121 alcsatornás walkie-talkie-kkal?

A DCS és CTCSS alcsatornák használatának egyszerűsítése érdekében egyes gyártók "hozzáadtak" 38 CTCSS alcsatornát (lásd fent) és 83 DCS kódot, ami 121 alcsatorna kódot jelent. Ha ez a helyzet, akkor figyelembe kell venni, hogy az 1-től 38-ig terjedő kódok 1-38 CTCSS csatornáknak felelnek meg, a 39-121-es csatornák pedig DCS-ben az 1-83-mas csatornáknak felelnek meg. Pl.: az ilyen típusú walkie-talkie 105-ös csatornája a DECATHLON walkie-talkie-d DCS 67-es alcsatornájának felel meg.

Milyen típusú a füllhallgató jack dugója? Használhatok más típusú fülhallgatót?

Minden DECATHLON walkie-talkie speciális 2,5 mm-es jack aljzattal van ellátva.Ha elvesznének, a következő termékeket megvásárolhatod a Decathlon oldalán.

Mi a különbség a vadászathoz és a túrázáshoz készült walkie-talkie-k között?

A vadászathoz és a túrázáshoz készült ​​walkie-talkie-k használatának módjai különböznek. A vadásznak fontos, hogy ne csapjon zajt, a walkie-talkie nem adhat ki zavaró hangokat, miközben a vadász megközelíti a vadat. Ezért a BGB500 a felhasználók hangján kívül nem ad ki más hangot, míg a WT TREK 500 és WT TREK 900 olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például a Roger Beep vagy a beállítások hangvisszajelzése. A vadászati ​​és túramodellek színei is a használathoz igazodnak.

Hatósugár

Miért használható városban nehezen a walkie-talkie?

A városban a walkie-talkie által kiadott rádióhullámok terjedését épületek és járművek zavarhatják. Ezek a zavaró tényezők csökkentik a jel erősségét és ezáltal a hatótávolságát. Éppen ezért a javasolt használati távolság városi környezetben 1 km.

Mi a walkie-talkie maximális hatósugara?

Az eszköz hatótávolsága függ a sugárzási teljesítményétől, valamint azoktól az akadályoktól, amelyek zavarhatják a rádióhullámok terjedését a két eszköz között .Ezért a következők szerint változhat: Nyílt mezőn: 10 km hatótávolság Völgyes területen: 5 km hatótávolság Városban / sűrű erdőben: 1 km hatótávolság Tájékoztatásul: jó időjárási körülmények mellett végzett tereppróba során több mint 13 km-ről tudtunk kommunikálni egymással, két hágó között!

Tartósság

A walkie-talkie-k vízállóak?

Figyelem, ez modellenként változik!A WT TREK 500 nem vízálló: néhány vízcseppnek ellenáll, de károsodhat, ha heves esőben használod.

A WT TREK 900 ellenáll a felfröccsenő víznek, esőben nyugodtan használhatod, de nem vízálló, ezért vízbe ne merítsd! Ha például a folyóba esik, nem tudod megtiszítani.

Mit jelent az IPx4 index?

Ez a mutató (IPa) a Nemzetközi Elektrotechnikai Bizottság szabványa a vízállóságra vonatkozóan.Az IPx4 azt jelenti, hogy a termék ellenáll a minden irányból fröccsenő víznek.

Egészség

Veszélyesek-e az egészségemre a walkie-talkie-m rádióhullámai?

Mint minden vezeték nélküli kommunikációs termék, a walkie-talkie is rádióhullámokat bocsát ki. A PMR446 szabvány azonban 0,5 W-ra korlátozza a sugárzási teljesítményt, ami a rádiókommunikációs rendszerek esetében a legalacsonyabb a világon.Termékünk megfelel az IEC 62209 szabványnak is, amely szabályozza a vezeték nélküli kommunikációs eszközök által keltett hullámok maximális elnyelődési szintjét.

Melyek a SAR (fajlagos energiaelnyelési tényező) értékek?

A SAR (fajlagos energiaelnyelési tényező):

- A fejen: 0,91 W/kg
- A testen: 1,383 W/kg

Karbantartás

- A termék tisztítása:
Javasoljuk, hogy nedves ronggyal tisztítsd!

- Tárolás: 
Hosszútávú tárolás előtt vedd ki az elemeket a walkie-talkie-ból!

Forclaz WT Trek 500

Szerviz (hibaelhárítás)

Itt találod a FORCLAZ WT500 walkie-talkie ellenőrzőlistáját.
Vedd végig a listán szereplő lépéseket és ellenőrizd, hogy a termék meghibásodott-e. Szükség esetén a "Megjavítom" fejezetben találsz javítási útmutatót. Készséggel állunk rendelkezésedre a DECATHLON áruházak műhelyeiben is.

Az ellenőrzőlista letöltéséhez kattints a linkre!

Javítás

A javítás különleges szakértelmet igényel. Alább találod az alkatrészek listáját.
Ha a termék nem javítható, vidd vissza bármely Decathlon áruházba vagy egy elektronikai gyűjtőpontra, az újrahasznosítás érdekében.

Itt található a FORCLAZ WT500 alkatrészeinek listája:

- PTT FÜLHALLGATÓ WALKIE-TALKIE-HOZ, 2,5 mm:
Referenciaszám: 8582511

- ÚJRATÖLTHETŐ ELEM AAA NimH 800mAh, 4 db:
Referenciaszám: 8582510

A holnapon rendelhetők az alkatrészek (ha rendelkezésre állnak), kattints az alábbi gombok egyikére vagy vedd igénybe műhelyszolgáltatásunkat.

Forclaz WT Trek 500
Forclaz WT Trek 500

Fülhallgató walkie-talkie-hoz, PTT, 2,5 mm

Referenciaszám: 8582511

Forclaz WT Trek 500

4 db újratölthető elem AAA NimH 800mAh

Referenciaszám: 8582510

Forclaz WT500

Használt termék értekesítése

A hibaelhárítási útmutató "(troubleshooting)" segítségével előzetes ellenőrzést végezhetsz az órán.
Amint a csapatunk tesztelte, eladhatod a használt termékedet, így az továbbra is forgalomban marad.

A Recathlon szolgáltatással kapcsolatos további információkért kattints az alábbi gombra!

Útmutató

Megfelelőségi nyilatkozat

  • A termék megfelelőségi nyilatkozata A letöltéshez kattints ide!

Forclaz WT500 kapcsolatfelvételi űrlap

Szeretnél kapcsolatba lépni velünk? Kapcsolatfelvételi űrlap

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.