WT 500

REF: 8581515, 8759188

Forclaz WT100: HASZNÁLAT, TISZTÍTÁS, JAVÍTÁS

2020

A FORCLAZ walkie-talkie-ja szabad kommunikációt tesz lehetővé 5 km-es távolságon belül, nyílt terepen.

Csapatunk az Alpokban tervezte ezt a walkie-talkie-t, hogy csoportos túrák során telekommunikációs hálózatok használata nélkül is kapcsolatban maradhassatok. PMR 446 MHz kompatibilis. 8 csatorna és 121 alcsatorna (CTCSS és DCS).

Használati nehézségek

Mit tegyek, ha nem működik a fülhallgatóm?

A meghibásodott fülhallgatók nem javíthatók, az oldalunkon megvásárolhatod. Ld. az "Alkatrészek" menüpontot.

Mi a teendő, ha a walkie-takie-m nem töltődik, vagy gyenge az akkumulátor üzemideje?

Gyenge üzemidő esetén ellenőrizd az újratölthető elemek állapotát és korát.

Ha az újratölthető elemeket nem töltik/használják rendszeresen, az üzemidő lerövidülhet. Ha több hónapja nem használtad az eszközt, kérjük, végezz el rajta 3 töltési ciklust, hogy az elemek visszanyerjék az üzemidejüket (egy töltési ciklus: hagyd a terméket egy éjszakán át töltődni, majd hagyd bekapcsolva, míg le nem merül).

Ha nem töltődik, ellenőrizd, hogy a kábel megfelelően működik-e. Hagyományos mikro USB töltőkábel. Ha a kábel más készülékekkel működik, az újratölthető elemeket kell kicserélni.

Elveszett vagy eltört az övkapocs, mi a teendő?

Elveszett vagy eltört az övkapocs? Külön kapható alkatrészként.

Mit tegyek, ha problémám van a PTT gombbal?

Ha a műanyag alkatrész elveszett vagy eltört, cseréld ki. Alkatrészként alább kapható.

Ha a gomb megnyomásakor semmi sem történik, lépj kapcsolatba szakértőinkkel szerviz oldalunkon, vagy látogass el Decathlon műhelyünkbe.

Csatornák és alcsatornák

Hogyan működnek az alcsatornák?

Röviden, ha egy alcsatorna van kiválasztva, az adás plusz egy jelet tartalmaz, amikor te vagy a jeladó. Bármely walkie-talkie, amely ugyanazt a csatornát ÉS ugyanazt az alcsatornát veszi, hall téged és kapcsolatba tud veled lépni.

Mi a különbség a DCS és a CTCSS kódok között?

Ezek a betűszavak az alcsatornák két kódolási technikáját jelölik:- a CTCSS esetén analóg jel (nem hallható hangjel) a kód, és 1-38 között tudjuk állítani - DCS használatakor a kód digitális (bináris jel), és 83 kombinációt kínál Tehát két, egymástól teljesen független alcsatorna-kategóriáról van szó.

A DCS x alcsatorna kommunikálhat a CTCSS x alcsatornával?

Ahogy fentebb láttuk, ez nem lehetséges.

A walkie-talkie tehát DCS-ben nem képes felismerni és fogadni a CTCSS kóddal folytatott kommunikációt és fordítva.

Miért hallok másokat a walkie-talkie-mal?

A walkie-talkie úgynevezett "szabad" rádióadó/vevő eszközök. A frekvenciákat ezért egységesítették és számokkal látták el: ezek a csatornák és az alcsatornák. Ha mások már ugyanazt a csatornát és alcsatornát használják, mint te, akkor hallgathatod őket és kommunikálhatsz velük.
Ha csak a csoportoddal szeretnél kommunikálni, egyszerűen válassz másik szabad alcsatornát.

Standard csatornát használok, de alcsatorna nélkül (az alcsatorna beállítása 0). Miért hallok másokat, akik beállítottak egy alcsatornát?

Ha nem állítunk be alcsatornát, a walkie-talkie nem próbálja meg venni azoknak a felhasználóknak a kódját, akik alcsatornát (DCS vagy CTCSS) választottak. Így ugyanazon a csatornán bármely felhasználót hallhatod, alcsatornától függetlenül.
FIGYELEM: viszont, mivel nem adtál meg alcsatornát, nem tudsz velük kommunikálni.

Elemek, energiaforrás

Milyen típusú elemet kell tennem a walkie-talkie-ba?

Walkie-talkie-jaink bármilyen típusú, AAA NimH 1,2 V-os újratölthető elemmel kompatibilisek. Vészhelyzetben használhatsz 1,5 V-os alkáli elemeket is, de ügyelj arra, hogy ne használd vegyesen a két különböző típusú elemet, és soha ne próbáld újratölteni az alkáli elemeket a walkie-talkie-ban. Ez károsíthatja az eszközt, és mivel rendellenes használatról van szó, kereskedelmi jótállásunk nem vonatkozik erre az esetre.

Hogyan kell tölteni az elemeket (powerbankkal? napelemes töltővel?)

USB-ről újratölthető. Ezért akkumulátortöltőként működnek, és közvetlenül töltik a bennük lévő elemeket, ha a mellékelt kábellel USB-tápegységhez csatlakoztatjuk őket. Így bármilyen töltőhöz csatlakoztathatod őket (autó, hálózat, napelem, számítógép), amennyiben ez a töltő USB-kompatibilis.

Milyen típusú USB-csatlakozó van ezen a modellen?

Walkie-talkie-jaink csatlakozója:- WT100 (ref. 8581515 et 8759188)- ONCHANNEL 510 (ref.: 8335339)- BGB 500 (ref.: 8494241)- WT500 (ref. 8560563)- WT900 (ref.:8560564) hagyományos mikro USB. A töltéshez tehát a saját töltőkábeled is használhatod, ha az mikro USB típusú.

Kompatibilitás

Mely országokban használhatom a walkie-talkie-mat?

A walkie-talkie-k használata szabályozott, szabadon használhatod őket az Európai Unió összes országában, valamint Oroszországban, Marokkóban, Tunéziában, Törökországban, Ukrajnában, Nagy-Britanniában és Szingapúrban is. Más országokban használatuk nem megengedett.

Mit takar  a PMR 446 szabvány?

Walkie-talkie-jaink PMR 446 (Private Mobile Radio) kompatibilisak. A 446 MHz-es frekvenciasávon sugároznak. Ez a frekvenciasáv ingyenesen, engedély nélkül használható.

Hány rádió tud kommunikálni egymással egyszerre?

Ugyanazon a frekvencián egyidejűleg több walkie-talkie nem képes jelet adni. Technológia: félduplex: ha kommunikációt indítasz, a walkie-talkie a frekvenciát használja az üzenet továbbítására, és blokkolja annak használatát más eszközök számára. Ahhoz, hogy válaszolni tudjunk rá, előbb meg kell várni az adás végét, hogy szabad legyen a frekvencia.Egyszerre azonban több adó is lehet különböző frekvenciákon.

Miért nem működik a walkie-talkie-m 121 alcsatornás walkie-talkie-kkal?

A DCS és CTCSS alcsatornák használatának egyszerűsítése érdekében egyes gyártók "hozzáadtak" 38 CTCSS alcsatornát (lásd fent) és 83 DCS kódot, ami 121 alcsatorna kódot jelent. Ha ez a helyzet, akkor figyelembe kell venni, hogy az 1-től 38-ig terjedő kódok 1-38 CTCSS csatornáknak felelnek meg, a 39-121-es csatornák pedig DCS-ben az 1-83-mas csatornáknak felelnek meg. Pl.: az ilyen típusú walkie-talkie 105-ös csatornája a DECATHLON walkie-talkie-d DCS 67-es alcsatornájának felel meg.

Tudok hozzá fülhallgatót csatlakoztatni? 

Többi modellünkkel (WT500 és WT900) ellentétben a WT100 walkie-talkie nem rendelkezik fülhallgató-csatlakozóval. 

Mi a különbség a vadászathoz és a túrázáshoz készült walkie-talkie-k között?

A vadászathoz és a túrázáshoz készült ​​walkie-talkie-k használatának módjai különböznek. A vadásznak fontos, hogy ne csapjon zajt, ezért a walkie-talkie nem adhat ki zavaró hangokat, miközben a vadász megközelíti a vadat. Ezért a (vadászathoz készült) BGB500 a felhasználók hangján kívül nem ad ki más hangot, míg a WT100, WT500 és WT900 olyan funkciókkal is rendelkeznek, mint például a Roger Beep vagy a beállítások hangvisszajelzése. A vadászati ​​és túramodellek színei is a használathoz igazodnak.

Hatótávolság

Miért használható városban nehezen a walkie-talkie?

A városban a walkie-talkie által kiadott rádióhullámok terjedését épületek és járművek zavarhatják. Ezek a zavaró tényezők csökkentik a jel erősségét és ezáltal a hatótávolságát. Éppen ezért a javasolt használati távolsága városi környezetben 300 m.

Mi a walkie-talkie maximális hatósugara?

A készülék hatótávolsága függ a sugárzási teljesítményétől, valamint azoktól az akadályoktól, amelyek zavarhatják a rádióhullámok terjedését a két készülék között .Ezért a következők szerint változhat: Nyílt mezőn: Nyílt mezőn: 5 km-es hatótávolság
Völgyes területen: 1 km-es hatótávolság
Városban / sűrű erdőben: 300 m-es hatótávolság
.Tájékoztatásul: jó időjárási körülmények mellett végzett tereppróba során több mint 13 km-ről tudtunk kommunikálni egymással, két hágó között!

Tartósság

A walkie-talkie-k vízállóak?

A WT100 nem vízálló: ellenáll a fröccsenő víznek, de meghibásodhat, ha nagy esőben használod.

Egészség

Veszélyesek-e az egészségemre a walkie-talkie-m rádióhullámai?

Mint minden vezeték nélküli kommunikációs termék, a walkie-talkie is rádióhullámokat bocsát ki. A PMR446 szabvány azonban 0,5 W-ra korlátozza a sugárzási teljesítményt, ami a rádiókommunikációs rendszerek esetében a legalacsonyabb a világon.Termékünk megfelel az IEC 62209 szabványnak is, amely szabályozza a vezeték nélküli kommunikációs eszközök által keltett hullámok maximális elnyelődési szintjét.

Melyek a SAR (fajlagos energiaelnyelési tényező) értékek?

A SAR (fajlagos energiaelnyelési tényező):

- A fejen: 0,91 W/kg
- A testen: 1,383 W/kg

Karbantartás

- A termék tisztítása:
Javasoljuk, hogy nedves ronggyal tisztítsd!

- Tárolás: 
Hosszútávú tárolás előtt vedd ki az elemeket a walkie-talkie-ból!

Javítás

A javítás különleges szakértelmet igényel. Alább találod az alkatrészek listáját.
Ha a termék nem javítható, vidd vissza bármely Decathlon áruházba vagy egy elektronikai gyűjtőpontra, az újrahasznosítás érdekében.

Alkatrészek

Ha elemet cserélnél a walkie-talkie-ban, a Decathlon oldalán megvásárolhatod őket.
Ha elromlana, lépj kapcsolatba szakértőinkkel az oldal alján található linken. "Az űrlap megnyitása".

Forclaz WT100

Használt termék értékesítése

A hibaelhárítási útmutató "(troubleshooting)" segítségével előzetes ellenőrzést végezhetsz az órán.
Amint a csapatunk tesztelte, eladhatod a használt termékedet, így az továbbra is forgalomban marad.

A Recathlon szolgáltatással kapcsolatos további információkért kattints az alábbi gombra!

Útmutató

Megfelelőségi nyilatkozat

  • A termék megfelelőségi nyilatkozata A letöltéshez kattints ide!

Forclaz WT Trek 500

Szeretnél kapcsolatba lépni velünk? Kapcsolatfelvételi űrlap

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.