FIT100 FELNŐTT GÖRKORCSOLYA:karbantartás és javítás:leírás, javítás

REF: 8640140, 8494894, 8614736, 8640139, 8494893

FIT100 FELNŐTT GÖRKORCSOLYA karbantartás és javítás

2021

Te a FIT100 felnőtt görkorcsolyát választottad.Ez a felnőtt görkorcsolya ideális kezdőknek és rövid sétákhoz.Tanuld meg a görkorcsolyázás alapjait ezzel a kezdőknek is megfelelő kényelmes görkorcsolyával. Ezen az oldalon minden információt megtalálsz a FIT100 görkorcsolyád karbantartásához és javításához.

Ismerd meg a FIT100 görkorcsolyát

Miért van a Fit 100 görkorcsolyának csak egy fékje a jobb oldalon?

Ezzel a görkorcsolyával többféleképpen is lehet fékezni.Az egyik mód a hátsó fék használata.Ehhez a fékezéshez kissé előre kell tolni a fékkel felszerelt lábat, és meg kell emelni a korcsolya elejét.Ezért normális, hogy a fék csak az egyik lábon található, mert csak az egyik lábadat használod fékezésre (stabilabb is).Alapvetően mindig a jobb lábra helyezzük a féket, de átcserélhető a másik lábra.
A balkezeseknek gyakran javasolják, hogy a bal lábra tegyék a féket, de mindenkinek máshogy lesz kényelmes.

FIT100 FELNŐTT GÖRKORCSOLYA:karbantartás és javítás:leírás, javítás

A FIT100 felnőtt görkorcsolya részei

Ismerd meg a görkorcsolyád részeit, valamint a különböző alkatrészek szakzsargonját, hogy jobban megértsd a korcsolya karbantartását és javítását.

FIT100 FELNŐTT GÖRKORCSOLYA:karbantartás és javítás:leírás, javítás

FIT100 felnőtt görkorcsolya karbantartása, javítása

Hogyan cseréld ki a felnőtt FIT100 görkorcsolya kerekeit?

Akár a sérült kerekeket cseréled ki, akár a kerék méretét vagy keménységét a talajhoz vagy az út típusához igazítanád, a görkorcsolyakerekek cseréje egy alapvető művelet, amit könnyű elsajátítani. Ez az egyik első lépés, amelyet tudnod érdemes a megfelelő karbantartáshoz. Meglátod, ez igazán egyszerű és gyors!

Hogyan cseréld ki a felnőtt FIT100 görkorcsolya kerekeit?
1. Kezdd a 4 kerék kicsavarásával a többfunkciós szerszám és egy imbuszkulcs segítségével. A legtöbb görkorcsolyán a fék a hátsó kerék tengelyére van rögzítve, ezt is távolítsd el.
2. Távolítsd el a csapágyakat a többfunkciós szerszámmal, ha meg szeretnéd tartani a kerékcsapágyakat.Ha az új kerekek már rendelkeznek csapágyakkal, vagy másfajta csapágyakat vásároltál hozzá, hagyd őket a kerékben, és száraz törlőkendővel töröld le róla a port.
3. Helyezz be egy csapágyat a kerék egyik oldalára, majd fordítsd meg.
4. Helyezd be a távtartót (a fém hengert) úgy, hogy egy vonalba kerüljön az első csapágy furatával, majd a második csapágy furatával. Ha kicsit mozog a távtartó, nem baj, a keréktengelyek visszahelyezésekor beigazodik a csapágyakhoz. A távtartó használata opcionális, de ajánlott, mert hézagot tart a csapágyak között, és ellensúlyozza a keréktartó csavar nyomását. A legtöbb csapágynak nincs iránya, de ha kétségeid vannak, nézd meg a csomagolást. ↲5. Helyezd be a kerekeket a sínbe, majd a tengelyeket, és a csavarokat. Felhívjuk a figyelmedet, hogy az egyik tengely nagyobb, és a hátsó kerék számára van fenntartva, amely a féktartót tartja. Ne felejtsd el a legnagyobb tengelyt ebbe az utolsó kerékbe tenni. ↲Egyszerű, nem igaz?Ne felejtsd el a kerekeket 3 alkalmanként vagy 30 km-enként átcserélni

Hogyan cseréld ki a FIT 100 görkorcsolyák csapágyait?

A görkorcsolya csapágyainak cseréje biztosítja, hogy javíts a gurulás minőségén, vagy a törött csapágyak (amelyek már nem forognak megfelelően, vagy amelyek súrlódáskor zajt adnak ki) cseréjét. ↲Ez a művelet nagyon egyszerű, de megfelelő szerszámokra van szükség ahhoz, hogy ki tudd húzni a csapágyat a keréküregből.

Hogyan cserélj csapágyat a FIT 100 görkorcsolyán?
1. A többfunkciós szerszám és egy 4 mm-es imbuszkulcs segítségével csavard le a keréktengelyeket, és vedd le a kerekeket a tengelyekről.Ne felejtsd el a kerekeket abban a sorrendben elhelyezni magad előtt, ahogy a korcsolyán vannak. Ha a görkorcsolyát már jó néhányszor használták, akkor itt a lehetőség, hogy megcseréld a kerekeket (lásd a fenti oktatóvideót). ↲ .
2. Még mindig a többfunkciós szerszámot használva távolítsd el a csapágyat úgy, hogy a szerszámot a csapágy közepébe helyezed, és oldalirányba nyomást gyakorolsz a kifeszítéséhez. Néha nem adják könnyen magukat, de ne veszítsd el a türelmedet, próbáld meg elforgatni a szerszámot, hogy a csapágy körül több helyen nyomást gyakorolj.

3. A legnehezebb dolog elkészült!Helyezd be az új csapágyakat (szükség esetén nyomj rá a szerszámmal, hogy megkönnyítsd a behelyezést), szereld vissza a kerekeket a tengelyre, majd a görkorcsolyára.

És íme, az új csapágyak az új kalandokhoz.

Hogyan cseréld meg a FIT 100 görkorcsolya 8 kerekét?

Az aszfalton kialakuló súrlódás következtében az egysoros görkorcsolyák kerekeinek belseje elhasználódik és repedés keletkezik. Ez kopás a talajérintéskor vagy fékezéskor jön létre, és hosszú távon elkerülhetetlen. Lerövidítheti a kerék élettartamát, és kényelmetlenséget okozhat korcsolyázás közben. ↲ A kopás mérséklése érdekében tanácsos rendszeresen (kb. 30 km-enként) megcserélni a görkorcsolya kerekeit, hogy meghosszabbítsd az élettartamukat. ↲↲Hogyan cseréld meg a FIT 100 görkorcsolya 8 kerekét?
1. Szereld le a kerekeket, és helyezd azokat magad elé olyan sorrendben, ahogy a korcsolyán voltak (a láb eleje és hátulja, a láb belső és külső része, valamint a bal láb jobb láb)
2 .Cseréld fel a bal láb két hátsó kerekét a jobb láb két első kerekével. ↲3. Cseréld fel a jobb láb két hátsó kerekét a bal láb két első kerekével. ↲↲4. Szereld vissza a kerekeket ügyelve az új sorrendre (jobb első kerék bal hátsó kerék lesz, a külső oldal belülre kerül...)
5.Tippek:használj menetrögzítő anyagot a csavar feszességének megőrzésére és a menet védelmére.

És mehet is az újabb gurulás! Ne felejtsd el a kerekeket 30 km-enként, vagy körülbelül minden 10. használat után megcserélni. Figyelj oda: a belső kívülre kerül, az első hátulra, a bal oldali jobbra. Ha egyszer sikerül, legközelebb nem fog tovább tartani néhány percnél.

Hogyan cserélj fékbetétet a FIT 100 görkorcsolyán?

Ha rendszeresen használod a fékbetétet, azonnal ki kell cserélni, amint a gumi túlságosan sérült ahhoz, hogy kényelmesen fékezz, vagy a féktartó műanyaga a talajhoz súrlódik.Szerencsére a fékbetét cseréje valóban gyerekjáték, megmutatjuk, hogyan kell ezt csinálni.
Jó tudni :A fékbetét a fék gumi része.A fékbetét a teljes féktartó cseréje nélkül is kicserélhető.És ezért a tartó teljes szétszerelése nélkül.

Hogyan cserélj fékbetétet a FIT100 görkorcsolyán?

1. Két imbuszkulcs segítségével csavard ki a fékbetéten áthaladó tengelyt, amely a tartójában tartja.
2. Helyezd be az új fékbetétet.
3. Tedd vissza a fékbetétet tartó tengelyt, és csavard vissza.

És tessék!A hatékony fékezés

FIT100 FELNŐTT GÖRKORCSOLYA:karbantartás és javítás:leírás, javítás

A FIT100 görkorcsolyával kompatibilis alkatrészek

Tekintsd meg a FIT100 felnőtt modellel kompatibilis összes tartozékot és alkatrészt (kerekek, csavarok, fékbetétek stb.)

A jótállással és szavatosággal kapcsolatos információkról Panaszkezelési Szabályzatunkban tájékozódhatsz.