Elektromos kerékpár 500-as

REF: 8500548, 8500547, 8563418

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E

2018

Forgalmazás dátuma:2018

Más közlekedési eszközzel való utazás megkönnyítésére (lift, busz, autó, kemping autó ...), minimális helyet foglal;

Könnyen szállítható elektromos kerékpárt keresel?A Tilt 500 E egyszerűen elfér az autó csomagtartójában, kiváló hétköznapi és hétvégi használatra.

 

TERMÉKELŐNYÖK :

> KÖNNYŰ SZÁLLÍTANI : Tekerj, csukd össze, szállítsd, tárold: 15 mp elegendő, hogy átválts gyalogos üzemmódba.

> SOKOLDALÚSÁG : Az elektromos rásegítéssel kényelmesen kerékpározhatsz.

> KIS MÉRET : Mérete összecsukva : H 80 cm, M 72 cm, SZ 43 cm.~Kinyitva: H 150 cm, M 103 cm, SZ 45

> KÉNYELMES IRÁNYÍTÁS : Ergonómikus nyereg és markolat, magasságában állítható kormányszár

> B'TWIN ÖRÖK JÓTÁLLÁS : Váz (zsanér nélkül), kormányszár és kormány.

Használati útmutató

  • ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E

    Szükséged van a kerékpár használati útmutatójára? Kattints ide a letöltéshez.

Ce megfelelőségi tanusítvány

  • ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E

    A kerékpár CE megfelelőségi tanusítványára van szükséged? Kattints ide a letöltéshez.

Első használat

Tudok-e tekerni lemerült akkumulátorral?

Elektromos rásegítéses kerékpárról van szó.Vagyis abszolút lehetséges tekerni a rásegítés nélkül.   Viszont így a rásegítéses rendszer túlsúlya érezhető lesz..

Milyen kerékpárszállító kompatibilis az elektromos kerékpárommal?

A Decathlonban kapható THULE Europower kerékpártartóval kompatibilis. Ez a vonóhorogra szerelhető kerékpártartó 2 elektromos kerékpár szállítására alkalmas.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Mennyi időre van szükség az akkumulátor feltöltéséhez?

4 és fél óra kell a teljesen lemerült akkumulátor teljes feltöltéséhez.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Hogyan vegyem ki és tegyem vissza az akkumulátort?
Mekkora nyomásra kell felfújnom a gumiköpenyt?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy elektromos kerékpár esetében. A kerekek erősen igénybe vannak véve a motor és a kerékpár súlya miatt. A defekt lehetőségének minimalizálása és a hatótáv növelése érdekében javasolt a gumikat 3,5 és 4,5 bár nyomásra felfújni.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Milyen computerrel kompatibilis a tilt 500e kerékpár?

Hogyha kerékpáros computerrel szeretnéd felszerelni a TILT 500E kerékpárodat, a vezetékes COMPTEUR VELO 300 BTWIN-t javasoljuk.   A vezeték nélküli computert zavarhatja az elektromosság, így előfordulhat, hogy nem működne megfelelően.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Kell pedálozni az elektromos rásegítés elindításához?

Igen, a TILT 500 egy elektromos rásegítéses kerékpár.   Ez a rásegítés csak akkor indul el, hogyha a felhasználó pedálozni kezd (egy pedál nélküli motoros rendszer mopednek minősül, a használati korlátozások és a biztonság sokkal szigorúbbak).   A hajtóműhöz közel elhelyezkedő pedál érzékelő továbbítja az információt a kerékpár fedélzeti számítógépének, amely működésbe hozza a motort.   Az elektromos kerékpár motorja egy pillanat alatt leáll fékezés vagy a pedálozás abbahagyása esetén. Ha újra tekerni kezdünk, ismét elindul a rásegítő rendszer.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Mekkora az akkumulátor hatótávja?

Az elektromos kerékpár működési időtartama számos tényezőtől függ:   >A KERÉKPÁR SÚLYÁTÓL : A hatótáv csökken, ha a kerékpár túlterhelt   > AZ ÚTVONAL TÍPUSÁTÓL : Rövidebb hatótáv emelkedőn   > A KERÉKNYOMÁSTÓL : 3.5 - 5 bÁrra felfújt gumikkal a HATÓTÁV jobb.   > A KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETTŐL : Hidegben csökken a hatótáv.   > AZ ALKALMAZOTT RÁSEGÍTÉS ÜZEMMÓDTÓL : Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, javasolt az elektromos rásegítés használatát mérsékelni   > A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL : Pedálozni kell, ha messzebbre szeretnénk jutni   > AZ AKKUMULÁTOR TÖLTÉSI ÉS TÁROLÁSI FELTÉTELEINEK BETARTÁSÁTÓL   A TILT 500E esetében az átlagos hatótáv 20 - 35 km. Betartva a feltételeket, optimális hatótávot biztosíthatsz a kerékpár számára.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Hogyan tároljam az akkumulátort?

Az akkumulátort mindenképpen feltöltve és hűvös helyen kell tárolni (+10 °C és +25 °C között) napfénytől védett helyen. Ne tárold lemerült állapotban az akkumulátort, mert mélykisülést eredményezhet, amely rendellenes működést okozhat.   Legalább 3 havonta (mégha nem is használod) töltsd fel az akkumulátort, hogy elkerült a mélykisülést és a kapacitás csökkenését.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Hagyhatom a töltőn az akkumulátort miután az feltöltött?

Igen, 24 órán keresztül.   Miután teljesen feltöltött az akkumulátor, a töltő kikapcsol, de nyomás alatt marad.

Tekerhetek esőben? az alkatrészek vízállóak?

Az akkumulátor esőben való használatra lett tervezve, de nem szabad vízbe meríteni vagy nagy nyomású vízsugárral mosni.   Ugyanez a helyzet a kijelzővel és más elektromos alkatrésszel. Viszont javasoljuk, hogy száraz helyen tárold a kerékpárt!

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Az akkumulátor töltődik tekerés közben?

Nem, nincs dinamó hatás.Néhány rendszer alkalmas arra, hogy töltődjön tekerés vagy fékezés közben, viszont a teljesítményük nagyon gyenge: Több tíz kilométert kellene tekerni az 1 km plusz rásegítésért.

Mi történik ha elfelejtem kikapcsolni a kerékpárt?

A kerékpár automatikusan kikapcsol néhány perc után, ha nem használod.

Mennyi az akkumulátor élettartama?

Az akkumulátorra 2 év jótállás érvényes

Mit csináljak, ha elhasználódott az akkumulátor?

Ha elhasználódott az akkumulátor, vidd vissza egy Decathlon áruházba, ahol egy speciális szerevezet foglalkozik majd az újrahasznosításával.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Meg kell várnom, amíg teljesen lemerül az akkumulátor, hogy feltöltsem?

Nem, a lítium ionos akkumulátornak nincs memóriája, így bármikor töltheted.   Javasolt az akkumulátor rendszeres töltése, a megfelelő teljesítmény megőrzéséhez.

Hol veheted másik akkumulátort?

A Decathlon áruházak műhelyében.   Az áruházi műhelyben meg tudják mondani, hogy elérhető-e a termék vagy mennyi a szállítási idő.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Mit csináljak, ha probléma adódik az elektromos kerékpárommal?

A Gyakran Ismételt Kérdések elérhetőek a « PROBLÉMÁM VAN» menüpontban, hogy a főbb, előforduló problémákat meg tudd oldalni az otthonodban.   Egy szakember e-mailben válaszol a kérdéseidre a segítség kérése nyomtatványon keresztül.   Emellett elviheted a kerékpárod egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol szakértő kerékpáros kollégáink segítenek.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E

Problémám van

A kijelzőn az akkumulátor töltöttségi szintje nem egyezik meg a valósággal

Használat közben a képernyőn megjelenő akkumulátor töltöttségi szint ingadozhat (az akkumulátor pillanatnyi energiafogyasztása alapján).   A rásegítés módja és a pillanatnyi szintkülönbség erősen befolyásolják az akkumulátor töltöttségi szintjét. Vagyis a képernyőn és az akkumulátoron megjelenő töltöttségi szint mindig pontosabbat mutat megálláskor.

Az elektromos rásegítés küszködik

1. Ellenőrizd a guminyomást  > A guminyomás mértéke meghatározó az elektromos rásegítés hatékonyságában. Minden használat előtt ellenőrizd, hogy a guminyomás 3.5 és 4.5 bar között legyen.    

2. Ne terheld túl a kerékpárt!

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Az elektromos rásegítés akadozik

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve!Egy majdnem lemerült akkumulátor okozhatja ezt a menet közbeni akadozást, mielőtt teljesen lemerülne.  >Az akkumulátor feltöltése    

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozó/vezérlő tiszta legyen!  

3. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor jól be legyen helyezve a vázba!> Nyisd ki a biztonsági zárat > Nyisd meg a vázat> Emeld fel az akkumulátor fogantyúját vízszintesig> A megfelelő irányban helyezd rá a vázra> Csúsztasd be teljesen a vázba> Engedd le a fogantyút, hogy rögzítsd az akkumulátort. A fogantyúnak függőlegesen kell zárnia és az akkumulátort teljesen be kell nyomni.> Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a vázba és rögzíteni kell a kapocs leengedésével .> Zárd be a zsanért.    

4. Ellenőrizd le a pedálozás érzékelő helyzetét!  > Ellenőrizd le, hogy a kerékpár bal oldalán, a hajtóművel szemben elhelyezkedő pedálozás érzékelő (bal oldali hajtókar) ne legyen rácsúszva a hajtóműcsapágy tengelyére.   Hogyha ez elcsúszott a hajtókarhoz, óvatosan csúsztasd fel kézzel és teljesen nyomd a vázhoz.   Ha a probléma továbbra is fennáll, keresd fel a Decathlon áruház műhelyét vagy írj nekünk.

A fékem nem hatékony

A TILT 500E elektromos kerékpár nagyon használja a fékpofákat. Valójában a súlya és az átlagsebessége sokkal nagyobb, mint egy átlagos kerékpáré, gyakran napi szinten, így minden időben használjuk, ezért a fékpofák gyorsabban elkopnak . A biztonságod, a fékezés minősége és a felnik élettartama érdekében cseréld a fékpofákat az első kopásjelek megjelenésekor:Kevésbé erősen fogó fék, fékzörej, fekete nyomok a felnin…   A fékpofákon vannak rések, amelyek a víz elvezetésére szolgálnak. Hogyha ezek a csíkok már nem, vagy kevésbé látszanak, ideje cserélni a fékpofákat! Ehhez menj a «Karbantartom" menübe és kövesd az oktatóvideót.   A fékpofákat az "Alkatrészek" menüpontban találod. Vagy bemehetsz egy Decathlon áruház műhelyébe ahol kicserélik a fékpofákat.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Az elektromos rásegítés nem indul el vagy kikapcsol

Az elektromos rásegítés pár pedálfordulat után elindul és egy olyan üzemmódra kell kapcsolni, ahol a rásegítés be van kapcsolva. Ha mindennek ellenére az elektromos rásegítés nem kapcsol be, kövesd az alábbi instrukciókat:  

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve!    

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozó/vezérlő tiszta legyen!  

3. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor jól be legyen helyezve a vázba!> Nyisd ki a biztonsági zárat > Nyisd meg a vázat> Emeld fel az akkumulátor fogantyúját vízszintesig> A megfelelő irányban helyezd rá a vázra> Csúsztasd be teljesen a vázba> Engedd le a fogantyút, hogy rögzítsd az akkumulátort. A fogantyút függőlegesen kell ráhelyezni és az akkumulátort teljesen be kell nyomni.> Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a vázba és rögzíteni kell a kapocs leengedésével .> Csukd le és zárd be a vázat.  

4. Ellenőrizd a kerékpár csatlakozóit : fékek, motor, konzolA csatlakozók eléréséhez ki kell nyitni és elcsúsztatni a neoprén védőhuzatot, amely védi az elektromos kábeleket. Egyedül a motor csatlakozóján nincs védőhuzat.  > Ellenőrizd, hogy a motor csatlakozója tiszta, jó állapotban van-e és jól be van-e nyomva. Szükség esetén nyomd beljebb.> Csináld ugyanezt, miután eltávolítottad a neoprén védőhuzatot a fékek és a vezérlőképernyő csatlakozójáról.    

5. Teszteld az elektromos rásegítést!> Az ON/OFF gombbal kapcsold be a képernyőt> Szállj fel a kerékpárra és tekerj (több pedálfordulat szükséges az elektromos rásegítés elindításához).  Ha a probléma továbbra is fennáll, keresd fel a Decathlon áruház műhelyét vagy írj nekünk.

Nem tölt az akkumulátor

1. Ellenőrizd le, hogy semmi nem zavarja a töltéstA töltő és az akkumulátor csatlakozójának tisztának kell lennie, semmiféle kosz nem zavarhatja a köztük lévő kapcsolatot.   Hogyha a vázban hagyva töltöd az akkumulátort, próbáld meg úgy, hogy kiveszed és úgy töltöd. Előfordulhat, hogy a töltő csatlakozója túl rövid a vázban való töltéshez.Ha ez így van, vidd be egy Decathlon áruházba.    

2. Ellenőrizd a kapcsolatot akkumulátor > töltő > áramforrás  > Ellenőrizd le, hogy a töltő valóban az eredeti-e.  > Csatlakoztasd a töltőt az akkumulátorhoz és egy áramforráshoz.  Narancssárga világító LED = az akkumulátor töltődikZöld világító LED = az akkumulátor feltöltöttVillogó LED = Probléma a töltés során   Egy teljesen lemerült akkumulátornak 4 és fél óra kell a teljes feltöltésig.  

Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Az elektromos rásegítés nem kapcsol ki fékezéskor

Az elektromos rásegítésnek automatikusan ki kell kapcsolnia, ha meghúzod a fékkart. Ha ez nem történik meg, ellenőrizd, hogy a két fékkar csatlakozói megfelelő állapotban vannak-e és jól be vannak-e nyomva.    > Csúsztasd lefelé a két neoprén kábelvédőt a kerékpár elején, hogy láthasd a fékek csatlakozóit.  >  Nyisd ki a csatlakozó párokat és ellenőrizd le állapotukat (a szál nincs e megrongálódva vagy meghajolva).  > Tedd vissza a csatlakozót a helyére. Helyezd a férfi és női csatlakozókat egymással szemben figyelve arra, hogy a jól igazítsd a jelző nyilakat mielőtt benyomod .    

Ha a probléma továbbra is fennáll, keresd fel a Decathlon áruház műhelyét vagy írj nekünk.

Rövid a hatótáv

1. Tartsd be a használatra és a tárolásra vonatkozó javaslatokat!   Az elektromos kerékpár hatótávja számos tényezőtől függ:  > A kerékpár súlyától : Rövidebb lesz a hatótáv ha a kerékpár túlterhelt  > AZ ÚTVONAL TÍPUSÁTÓL: A hatótáv rövidebb emelkedőn.  > A KERÉKNYOMÁSTÓL : A hatótáv jobb lesz 3.5 és 5 barra felfújt gumikkal.  > A KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETTŐL : A hatótáv hidegben rövidebb (közel -50%-al)  > A HASZNÁLT ÜZEMMÓDTÓL : Javasolt csökkenteni a rásegítést ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony.  > A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL : Tekerni kell, hogy minél messzebb juss  > AZ AKKUMULÁTOR TÁROLÁSÁRA ÉS TÖLTÉSÉRE VONATKOZÓ FELTÉTELEK BETARTÁSÁTÓL   A TILT 500E esetében az átlagos hatótáv 20 - 35 km. Betartva a feltételeket, optimális hatótávot biztosíthatsz a kerékpár számára..    

2. Egy öreg akkumulátor veszít a teljesítményéből   Vagyis a hatótáv rövidebb lesz. Érdeklődd meg egy áruházi műhelyben, hogy fel tudják-e mérni az akkumulátor állapotát.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR TILT 500E
Nem kapcsol be a vezérlőképernyő

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve!    

2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozó/vezérlő tiszta legyen!  

3. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor jól be legyen helyezve a vázba!> Nyisd ki a biztonsági zárat > Nyisd meg a vázat> Emeld fel az akkumulátor fogantyúját vízszintesig> A megfelelő irányban helyezd rá a vázra> Csúsztasd be teljesen a vázba> Engedd le a fogantyút, hogy rögzítsd az akkumulátort. A fogantyút függőlegesen kell ráhelyezni és az akkumulátort teljesen be kell nyomni.> Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a vázba és rögzíteni kell a kapocs leengedésével .> Csukd le és zárd be a vázat.        

4. Ellenőrizd, hogy a vezérlőképernyő megfelelően van-e csatlakoztatva  > nyisd ki vagy csúsztasd ki a vezérlőképernyő csatlakozóján lévő neoprén védőhuzatot a kerékpár elején>  Ellenőrizd, hogy a csatlakozó tiszta és jó állapotban van-e, és jól be van-e nyomva. Szükség esetén nyomd be figyelve arra, hogy a jelzőnyilak egymással szemben legyenek, így nem töröd meg a szálakat.    

5. Az ON/OFF gombbal kapcsold be a képernyőt   Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy fordulj egy áruházi műhelyhez.

Vállalásunk

A BTWIN normál használati körülmények között élethosszig tartó  jótállást vállal a vázra, a villára, a kormányra és a kormányszárra, a vásárlástól számított 2 évet a többi alkatrészre (akkumulátor, kopóalkatrészeken kívüli elektromos és mechanikus alkatrészek) és összeszerelés.

Karbantartom a terméket

Rendszeres karbantartás szükséges a kerékpár élettartamának meghosszabbításához és a teljesítményének megőrzéséhez, itt megtalálod karbantartási tanácsainkat.

1. Minden használat előtt ellenőrizd, hogy a guminyomás 3.5 és 4.5 bar között legyen.

2. Háromhavonta legalább egyszer töltsd fel az akkumulátort.

3. Száraz, hűvös, napfénytől védett helyen tárold az akkumulátort.

Megrendelem az elérhető alkatrészeket

Alkatrészre van szükséged a kerékpárodhoz? Itt megtalálod az elérhető alkatrészeket.

Technikai információk

VÁZ~Alumínium váz beépített akkumulátorral. Az akkumulátor tölthető a vázban, vagy kivéve a vázból otthon, munkahelyen...~A váz kompatibilis a B'TWIN 300-as, 20 colos csomagtartóval.  

VILLA~Acél villa.  

VÁLTÁS~6 sebességes Shimano markolatváltó. 6 sebességes Shimano Tourney hátsó váltó (16T-28T). 52 fogas tárcsa.    

AKKUMULÁTOR / MOTOR~Elektromos rásegítés pedálozás érzékelővel, 3 üzemmód.~Motornyomaték: 26 nm. Akkumulátor: 24V 7.8Ah 187Wh~Hatótáv : 30 km gazdaságos / 25 km normális / 20 km sport üzemmódban (az információk tájékoztató jellegűek és változhatnak a domborzat, a használat és a felhasználó súlya szerint).~Az akkumulátor élettartama: 2 év (vagy 500 töltési ciklus).  

FÉKEK~Alumínium V fék a hatékony és adagolható fékezésért.~Kényelmes, alumínium fékkarok gumipárnával.A fékezés leállítja az elektromos rásegítést.~Hasznos információ: A hagyományos kerékpárhoz képest, az elektromos kerékpárokon a fékpofa jobban kopik a motor súlya és teljesítménye miatt  

NYEREG / NYEREGCSŐ~Behajtható és magasságában állítható kormányszár.Félig emelt alumínium kormány. A nyeregcső átmérője: 33,9 mm.  

GUMIKÖPENY / KEREKEK~20 colos, alumínium dupla falú felnik.A hátsó kerékbe épített motor a jobb irányíthatóságért.  

KIEGÉSZÍTŐK / FELSZERELÉS~Az akkumulátor által táplált, a kormányról irányítható első és hátsó világítás.    

SÚLY~Súlya : 18 kg