ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS

REF: 8379378

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E (2017) ALACSONY VÁZAS

2017

Forgalmazás dátuma: 2017

Városi közlekedéshez terveztük. Az elektromos rásegítésnek (Shimano Steps) köszönhetően könnyen leküzdöd a nagyobb szintkülönbségeket, a nagyobb távolságokat. A központi elhelyezésű motor hatótávja akár 90 km.

Egyszerű használat (LCD vezérlés + töltés), biztonságos kerékpározás (LED 20 lux világítás a vázban).  ~~TERMÉKELŐNYÖK :

KÉNYELMES IRÁNYÍTHATÓSÁG: LCD kijelző, ergonómikus nyereg és markolat, egyenes hát, széles gumiköpeny, teleszkópos villa.

EGYSZERŰ HASZNÁLAT: Központi motorral felszerelt, nyomaték 50 nm, 10 sebességes, csomagtartó 27 kg.

KERÉKPÁRBIZTONSÁG: Vázba épített LED világítás, hidraulikus tárcsafékek, fényvisszaverő csíkok.

ÉLETHOSSZIG TARTÓ JÓTÁLLÁS: Vázra, merev villára, kormány és kormányszárra.  

Első használat

Tudok-e tekerni lemerült akkumulátorral?

Elektromos rásegítéses kerékpárról van szó. Vagyis abszolút lehetséges tekerni a rásegítés nélkül. Viszont így a rásegítéses rendszer túlsúlya érezhető lesz.

Hol vehetek egy másik akkumulátort?

A Decathlon áruházak műhelyében. Az áruházi műhelyben meg tudják mondani, hogy elérhető-e a termék vagy mennyi a szállítási idő.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Hogyan tároljam az akkumulátort?

Az akkumulátort mindenképpen feltöltve és hűvös helyen kell tárolni (+10 °C és +25 °C között) napfénytől védett helyen. Ne tárold az akkumulátort lemerült állapotban (1 villogó kék LED), mely mélykisülést eredményezhet, ami visszafordíthatatlan rendellenességhez vezethet. Legalább 3 havonta (mégha nem is használod) töltsd fel az akkumulátort, hogy elkerüld a mélykisülést és a kapacitás csökkenését.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Hogyan kell kinyitni és bezárni a lakatot?
Meg kell várnom, amíg teljesen lemerül az akkumulátor, hogy feltöltsem?

Nem, a lítium ionos akkumulátornak nincs memóriája, így bármikor töltheted. Javasolt az akkumulátor rendszeres töltése, a megfelelő teljesítmény megőrzéséhez.

Milyen kerékpárszállító kompatibilis az elektromos kerékpárommal?

A Decathlonban kapható THULE Europower kerékpártartóval kompatibilis. Ez a vonóhorogra szerelhető kerékpártartó 2 elektromos kerékpár szállítására alkalmas.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mennyi ideig tárolhatom az akkumulátort töltés nélkül?

Az akkumulátor rendelkezik készenléti móddal, így tárolhatod anélkül, hogy rendszeresen töltenéd. Miután készenlét üzemmódba kapcsoltad, akár 1 évig is tárolhatod feltöltés nélkül, nem változtatja meg az akkumulátor kapacitását. Ha nem kapcsolod készenléti üzemmódba, akkor 3 havonta fel kell tölteni, különben megváltozhat a kapacitása.

Mi történik, ha elfelejtem kikapcsolni a kerékpáromat?

A kerékpár automatikusan kikapcsol néhány perc után, ha nem használod.

Mit csináljak, ha elhasználódott az akkumulátor?

Ha elhasználódott az akkumulátor, vidd vissza egy Decathlon áruházba, ahol egy speciális szerevezet foglalkozik majd az újrahasznosításával.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Milyen gyerekülés kompatibilis a kerékpárommal?

A Decathlonban kapható GROOVY gyereküléssel kompatbilis.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mi az a gyalogos üzemmód?

A gyalogos üzemmód egy elektromos segítség, amikor tolod a kerékpárt.Bizonyos szituációkban nagyon hasznos, mint pl amikor kijössz egy garázsból vagy emelkedőn…     A gyalogos üzemmódban erőlködés nélkül tolhatod a kerékpárt.     A rásegítés üzemmódot görgesd le az » OFF»-ig (az alsó nyilat kell nyomni a konzolon). Nyomd meg még egyszer az alsó gombot 2 mp-ig, amíg a »FOOT» meg nem jelenik a kijelzőn. Ezután nyomva kell tartani az alsó gombot, hogy a kerékpár GYALOGOS üzemmódban guruljon. Figyelem, a kerékpár 6km/h-s állandó sebességgel fog menni.   Engedd el a gombot, hogy leálljon a GYALOGOS üzemmód. A többi üzemmód megjelenítéséhez nyomd meg a középső gombot (felső nyíl).   A kerékpáron ülve ne használd a gyalogos üzemmódot.Ez megrongálhatja a motort.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mennyi időre van szükség az akkumulátor feltöltéséhez?

3 óra kell a teljesen lemerült akkumulátor teljes feltöltéséhez.

Kell pedálozni az elektromos rásegítés elindításához?

Igen, az ELOPS 940E egy kerékpár elektromos rásegítéssel. Ez a rásegítés csak akkor indul el, hogyha a felhasználó pedálozni kezd (egy pedál nélküli motoros rendszer mopednek minősül, a használati korlátozások és a biztonság sokkal szigorúbbak).   A hajtóműhöz közel elhelyezkedő pedál érzékelő továbbítja az információt a kerékpár fedélzeti számítógépének, amely működésbe hozza a motort. Ez az érzékelő méri a pedálozás erősségét és fokozatos rásegítést biztosíthat.Tehát minél erősebben pedálozunk, annál több lesz a rásegítés, ami folyamatos tekerést eredményez.   A rásegítés szintje ezután a kiválasztott üzemmód szerint változhat (ECO, NORM, HIGH). Tehát ECO üzemmódban a rásegített pedálozásnak erősebbnek kell lennie, mint HIGH üzemmódban, ha ugyanazt a sebességet akarjuk elérni.   A HIGH üzemmód használata emelkedőn javasolt, mert a pedálozás erőssége itt gyengébb.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Tekerhetek esőben? az alkatrészek vízállóak?

Az akkumulátor esőben való használatra lett tervezve, de nem szabad vízbe meríteni vagy nagy nyomású vízsugárral mosni.   Ugyanez a helyzet a kijelzővel és más elektromos alkatrésszel. Viszont javasoljuk, hogy száraz helyen tárold a kerékpárt!

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mit csináljak, ha probléma adódik az elektromos kerékpárommal?

A Gyakran Ismételt Kérdések elérhetőek a « PROBLÉMÁM VAN» menüpontban, hogy a főbb, előforduló problémákat meg tudd oldalni az otthonodban.   Egy szakember e-mailben válaszol a kérdéseidre a hibabejelentő oldalon keresztül. Emellett elviheted a kerékpárod egy Decathlon áruház műhelyébe, ahol szakértő kerékpáros kollégáink segítenek.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mekkora az akkumulátor hatótávja?

Az elektromos kerékpár működési időtartama számos tényezőtől függ:   > A KERÉKPÁR SÚLYÁTÓL : A hatótáv csökken, ha a kerékpár túlterhelt   > AZ ÚTVONAL TÍPUSÁTÓL : Rövidebb hatótáv emelkedőn   > A KERÉKNYOMÁSTÓL : 3.5-5 barra felfújt gumikkal hosszabb a hatótáv.   > A KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETTŐL : Hidegben csökken a hatótáv.   > A HASZNÁLT ÜZEMMÓDTÓL : Amennyiben az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony, javasolt az elektromos rásegítés használatát mérsékelni   > A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL : Pedálozni kell, ha messzebbre szeretnénk jutni.   > > AZ AKKUMULÁTOR TÖLTÉSI ÉS TÁROLÁSI FELTÉTELEINEK BETARTÁSÁTÓL   AZ ELOPS 940E esetében az átlagos hatótáv 50 - 90 km. Betartva a feltételeket, optimális hatótávot biztosíthatsz a kerékpár számára.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Mennyi az akkumulátor élettartama?

Az akkumulátorra 2 év jótállás érvényes

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Hogyan változtassam meg a képernyő kinézetét?

A kerékpár álló helyzetében eléred a képernyő különböző beállításait, így kedved szerint beállíthatod.   Amiket tudsz változtatni: - Idő - Az alapértelmezett üzemmód a képernyő bekapcsolásakor - Háttérvilágítás - A képernyő fényerőssége - A gombok hangja - Mértékegységek - Nyelv - Háttérszín   A beállítások eléréséhez a menüben nyomd meg egyszerre 2 mp-ig a 2-es és 3-as gombot a távirányítón. Ezután használd a 2-es és 3-as gombokat a kurzor mozgatásához arra az elemre, amelyet be szeretnél állítani.  Nyomd meg az 1-es gombot a kívánt érték kiválasztásához, vagy a beállítás beírásához.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Hagyhatom a töltőn az akkumulátort miután az feltöltött?

Igen, 24 órán keresztül. Miután teljesen feltöltött az akkumulátor, a töltő kikapcsol. (A töltöttséget jelző LED kikapcsol).

Az akkumulátor töltődik tekerés közben?

Nem, nincs dinamó hatás. Néhány rendszer alkalmas arra, hogy töltődjön tekerés vagy fékezés közben, viszont a teljesítményük nagyon gyenge: Több tíz kilométert kellene tekerni az 1 km plusz rásegítésért.

Mekkora nyomásra kell felfújnom a gumiköpenyt?

A guminyomásra különös figyelmet kell fordítani egy elektromos kerékpár esetében. A kerekek erősen igénybe vannak véve a motor és a kerékpár súlya miatt. A defekt lehetőségének minimalizálása és a hatótáv növelése érdekében javasolt a gumikat 3,5 és 6 bár közötti nyomásra felfújni..

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS

Problémám van

Nem tölt az akkumulátor

1. Ellenőrizd le, hogy semmi nem zavarja a töltést A töltő és az akkumulátor csatlakozójának tisztának kell lennie, semmiféle kosz nem zavarhatja a köztük lévő kapcsolatot.   2. Ellenőrizd a kapcsolatot akkumulátor > töltő > áramforrás > > > Ellenőrizd le, hogy a töltő valóban az eredeti-e.     > Csatlakoztasd a töltőt az akkumulátorhoz és egy áramforráshoz.   Narancssárga világító LED = az akkumulátor töltődik ZÖLD világító LED= az akkumulátor feltöltődött   Egy teljesen lemerült akkumulátornak 3 óra kell a teljes feltöltésig.   Ha a probléma továbbra is fennáll, vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy vidd be egy Decathlon áruházi műhelybe.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Rövid a hatótáv

1. Tartsd be a használatra és a tárolásra vonatkozó javaslatokat!   Az elektromos kerékpár hatótávja számos tényezőtől függ:   > A kerékpár súlyától : Rövidebb lesz a hatótáv ha a kerékpár túlterhelt   > AZ ÚTVONAL TÍPUSÁTÓL : A hatótáv rövidebb emelkedőn   > A KERÉKNYOMÁSTÓL: A hatótáv jobb lesz 3.5 - 6 barra felfújt gumikkal.   > A KÜLSŐ HŐMÉRSÉKLETTŐL : A hatótáv hidegben rövidebb (közel -50%-al)   > A HASZNÁLT ÜZEMMÓDTÓL : Javasolt csökkenteni a rásegítést ha az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony.   >A PEDÁLOZÁS ÜTEMÉTŐL : Tekerni kell, ha messzebb szeretnénk jutni   > AZ AKKUMULÁTOR TÖLTÉSI ÉS TÁROLÁSI FELTÉTELEINEK BETARTÁSÁTÓL   AZ ELOPS 940E esetében az átlagos hatótáv 50 - 90 km. Betartva a feltételeket, optimális hatótávot biztosíthatsz a kerékpár számára.     2. Egy öreg akkumulátor veszít a teljesítményéből   Vagyis a hatótáv rövidebb lesz. Érdeklődd meg egy áruházi műhelyben, hogy fel tudják-e mérni az akkumulátor állapotát.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Az elektromos rásegítés nem indul el

Az elektromos rásegítés tekerés közben indul el és minimális pedálerősséget igényel. Ha mindennek ellenére az elektromos rásegítés nem kapcsol be, kövesd az alábbi instrukciókat:     1. Ellenőrizd le az akkumulátor töltöttségét A töltöttségi szint az akkumulátor bekapcsológombjának lenyomásával ellenőrizhető. A töltöttségi szint nem jeleníthető meg, ha az akkumulátor a kerékpáron van.Először le kell venni az akkumulátort a kerékpárról, máskülönben az összes LED kigyullad jelezve az akkumulátor bekapcsolását.   Ha az első LED villog vagy egyik sem gyullad ki, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. A töltéshez csatlakoztasd a töltőt egy áramforráshoz.   Töltheted külön az akkumulátort egy töltő adapter segítségével vagy pedig a kerékpáron közvetlenül a töltővel.   2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta legyen, megfelelően legyen csatlakoztatva és lezárva.   > Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozója tiszta és megfelelő állapotban legyen. > Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a tokjába. A tokjába való behelyezéskor egy "klak" hangot kell hallani, ez jelenti azt, hogy megfelelően a helyén van. Húzd meg jól az akkumulátort, majd húzd ki a kulcsot a zárból.     3. Ellenőrizd, hogy a konzol megfelelően rá van-e kapcsolva a tartójára > Vedd ki a konzolt a tartójából.Ehhez nyomd meg a tartón lévő kis kart miközben a képernyőt felfelé csúsztatod. > Finoman helyezd vissza a konzolt: Csúsztasd a kijelzőt a tartószerkezetre egészen addig, amíg kattanó hangot nem hallasz.   4. Ellenőrizd a sebesség érzékelő mágnes helyzetét a keréken > Keresd meg a hátsó kerék egyik küllőjéhez rögzített mágnest. > Ezt a mágnest a sebesség érzékelőn található háromszöggel szemben kell elhelyezni. Ha nem ott van, tedd a helyére!Ehhez csavard le egy csillagcsavarhúzóval, majd fixáld a megfelelő helyre.   5. Hagyd kihűlni a rendszert Melegben vagy hosszú kerékpározás után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Hagyd kihűlni a kerékpárt, pár percig ne használd mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.   6. Az ON/OFF gombbal kapcsold be a képernyőt Az ON/OFF gomb lenyomásával kapcsold be a képernyőt, egészen addig amíg a kezdőképernyő meg nem jelenik . Ha a képernyő nem kapcsol be, nyomd meg az akkumulátor gombját, amíg a LED be nem kapcsol, ez jelzi, hogy a kerékpárban alacsony-e a töltés.   7. Válaszd ki az üzemmódot (ECO, NORM vagy HIGH)   Ha a képernyőn megjelenő üzemmód OFF állapotban van, normális, hogy nincs elektromos rásegítés. Válassz ki egy üzemmódot a távirányítóval. Miután kiválasztottad az üzemmódot, természetesen el kell kezdened pedálozni. Növeld az üzemmódot (HIGH a legnagyobb) ha nehéznek találod a pedálozás erősségét.     Ha mindezek ellenére az elektromos rásegítés nem működik, fordulj egy Decathlon áruházhoz.  

Az elektromos rásegítés akadozik

1. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor teljesen fel legyen töltve! Egy majdnem lemerült akkumulátor okozhatja ezt a menet közbeni akadozást, mielőtt teljesen lemerülne.   > Vedd ki az akkumulátort. >Nyomd meg az akkumulátor gombját > Ellenőrizd, hogy minimum egy LED világít > Ha egy LED sem világít, töltsd fel az akkumulátort!     2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta legyen, megfelelően legyen csatlakoztatva és lezárva.   > Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozója tiszta és megfelelő állapotban legyen.   > Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a tokjába. A tokjába való behelyezéskor egy "klak" hangot kell hallani, ez jelenti azt, hogy megfelelően a helyén van.   Húzd meg jól az akkumulátort, majd húzd ki a kulcsot a zárból.     3. Ellenőrizd, hogy a konzol megfelelően rá van-e kapcsolva a tartójára > Vedd ki a konzol a tartójából.Ehhez nyomd meg a tartón lévő kis kart miközben a képernyőt felfelé csúsztatod. > Finoman helyezd vissza a konzol: Csúsztasd a kijelzőt a tartószerkezetre egészen addig, amíg kattanó hangot nem hallasz.     4. Ellenőrizd a sebesség érzékelő mágnes helyzetét a keréken > Keresd meg a hátsó kerék egyik küllőjéhez rögzített mágnest. > Ezt a mágnest a sebesség érzékelőn található háromszöggel szemben kell elhelyezni. Ha nem ott van, tedd a helyére! Ehhez csavard le egy csillagcsavarhúzóval, majd fixáld a megfelelő helyre.  

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Hibaüzenet jelenik meg a képernyőn

W10 : A vezérlőegység túlmelegedett Állítsd le az elektromos rásegítést amíg kihűl.     W11 : Nem jelzi ki a sebességet Bizonyosodj meg róla, hogy a hátsó keréken lévő sebesség érzékelő megfelelően van-e felszerelve: > Keresd meg a hátsó kerék egyik küllőjéhez rögzített mágnest > Ezt a mágnest a sebesség érzékelőn található háromszöggel szemben kell elhelyezni Ha nem ott van, tedd a helyére! Ehhez csavard le egy csillagcsavarhúzóval, majd fixáld a megfelelő helyre.   W12 : A bal oldali hajtókart fordítva van felszerelve Fordulj egy Decathlon áruházhoz a javításért.   E10 : Rendszerhiba Kapcsold ki az akkumulátort a gomb hosszan nyomásával (a LED-eknek ki kell kapcsolniuk)Majd újra kapcsold be.   E12 : A nyomatékmérő indítása nem sikerült Ez a hiba akkor fordul elő, ha a rásegítés be van kapcsolva amikor egy lábbal rányomunk a pedálra. Hogy eltűnjön a hiaüzenet, kapcsold ki az akkumulátort az akkumulátor gombjának hosszabb ideig tartó lenyomásával. Vedd le a lábad a pedálról. Kapcsold be az elektromos rásegítést   E13 : Egy anomália lépett fel a vezérlőegység szoftverében. Fordulj egy Decathlon áruházba a javításért.   E14 : A sebesség érzékelő rosszl lett felszerelve. Győződj meg arról, hogy a hátső keréken lévő sebesség érzékelő megfelelően van-e felhelyezve: > Keresd meg a hátsó kerék egyik küllőjéhez rögzített mágnest > Ezt a mágnest a sebesség érzékelőn található háromszöggel szemben kell elhelyezni Ha nem ott van, tedd a helyére!Ehhez csavard le egy csillagcsavarhúzóval, majd fixáld a megfelelő helyre.   E20 : Kommunikációs hiba a képernyő és a vezérlőegység között Ellenőrizd, hogy a képernyő megfelelően van-e csatlakoztatva, ne legyen hibás kapcsolat. > Vedd ki a konzolt a tartójából. : Ehhez nyomd meg a tartón lévő kis kart miközben a képernyőt felfelé csúsztatod. > Finoman tedd vissza a konzolt: Csúsztasd a kijelzőt a tartószerkezetre egészen addig, amíg kattanó hangot nem hallasz   E30 : Beállításból eredő hiba lépett fel Nyomd hosszan az akkumulátor gombját a kerékpár bekapcsolásához.   Hiba 31 : Rossz hajtókar illesztés Fordulj a Decathlon áruházba a javításért.   Hiba 43 : Hibás szoftver Fordulj a Decathlon áruházba a javításért.

Elveszítettem a kulcsot

Az AXA SECURITY-nál tudsz egyet másoltatni.   Nézd meg a honlapját AXA SECURITY (http://www.axasecurity.com/bike-security/en-gb/) a másoltatáshoz szükség van a kulcs szériaszámára. A kulcs pár szériaszáma minden kulcsra rá van gravírozva (lásd a képen).  

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
Az elektromos rásegítés megáll

Az elektromos rásegítés néhány pedálfordulat után elindul és csak az kell hozzá, hogy az üzemmód aktív legyen. Ha mindennek ellenére az elektromos rásegítés nem indul el, kövesd az alábbi utasításokat:   1. Ellenőrizd le az akkumulátor töltöttségét A töltöttségi szint az akkumulátor bekapcsológombjának lenyomásával ellenőrizhető. A töltöttségi szint nem jeleníthető meg, ha az akkumulátor a kerékpáron van.Először le kell venni az akkumulátort a kerékpárról, máskülönben az összes LED kigyullad jelezve az akkumulátor bekapcsolását.   Ha az első LED villog vagy egyik sem gyullad ki, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. A töltéshez csatlakoztasd a töltőt egy áramforráshoz.   Töltheted külön az akkumulátort egy töltő adapter segítségével vagy pedig a kerékpáron közvetlenül a töltővel.     2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta legyen, megfelelően legyen csatlakoztatva és lezárva.   > Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozója tiszta és megfelelő állapotban legyen. > Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a tokjába. A tokjába való behelyezéskor egy "klak" hangot kell hallani, ez jelenti azt, hogy megfelelően a helyén van. Húzd meg jól az akkumulátort, majd húzd ki a kulcsot a zárból.     3. Ellenőrizd, hogy a konzol megfelelően rá van-e kapcsolva a tartójára > Vedd ki a konzolt a tartójából.Ehhez nyomd meg a tartón lévő kis kart miközben a képernyőt felfelé csúsztatod. > Finoman helyezd vissza a konzolt: Csúsztasd a kijelzőt a tartószerkezetre egészen addig, amíg kattanó hangot nem hallasz.   4. Ellenőrizd a sebesség érzékelő mágnes helyzetét a keréken > Keresd meg a hátsó kerék egyik küllőjéhez rögzített mágnest. > Ezt a mágnest a sebesség érzékelőn található háromszöggel szemben kell elhelyezni. Ha nem ott van, tedd a helyére!Ehhez csavard le egy csillagcsavarhúzóval, majd fixáld a megfelelő helyre.   5. Hagyd kihűlni a rendszert Melegben vagy hosszú kerékpározás után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Hagyd kihűlni a kerékpárt, pár percig ne használd mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.

Az elektromos résegítés küszködik

1. Ellenőrizd a guminyomást   > A guminyomás meghatározó az elektromos rásegítés hatékonyságában. Minden használat előtt fújd fel a gumikat 3.5 - 6 bar nyomásra. 2. Ne terheld túl a kerékpárt

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS
A konzol nem kapcsol be

1. Ellenőrizd le az akkumulátor töltöttségét A töltöttségi szint az akkumulátor bekapcsológombjának lenyomásával ellenőrizhető. A töltöttségi szint nem jeleníthető meg, ha az akkumulátor a kerékpáron van.Először le kell venni az akkumulátort a kerékpárról, máskülönben az összes LED kigyullad jelezve az akkumulátor bekapcsolását.   Ha az első LED villog vagy egyik sem gyullad ki, ez azt jelenti, hogy az akkumulátor lemerült. A töltéshez csatlakoztasd a töltőt egy áramforráshoz.   Töltheted külön az akkumulátort egy töltő adapter segítségével vagy pedig a kerékpáron közvetlenül a töltővel.     2. Ellenőrizd, hogy az akkumulátor tiszta legyen, megfelelően legyen csatlakoztatva és lezárva.   > Ellenőrizd, hogy az akkumulátor csatlakozója tiszta és megfelelő állapotban legyen. > Az akkumulátort teljesen be kell nyomni a tokjába. A tokjába való behelyezéskor egy "klak" hangot kell hallani, ez jelenti azt, hogy megfelelően a helyén van. Húzd meg jól az akkumulátort, majd húzd ki a kulcsot a zárból.     3. Ellenőrizd, hogy a konzol megfelelően rá van-e kapcsolva a tartójára > Vedd ki a konzol a tartójából.Ehhez nyomd meg a tartón lévő kis kart miközben a képernyőt felfelé csúsztatod. > Finoman helyezd vissza a konzol: Csúsztasd a kijelzőt a tartószerkezetre egészen addig, amíg kattanó hangot nem hallasz.   4. Hagyd kihűlni a rendszert Melegben vagy hosszú kerékpározás után az elektromos rendszer túlmelegedhet. Hagyd kihűlni a kerékpárt, pár percig ne használd mielőtt újraindítod az elektromos rásegítést.   6. Az ON/OFF gombbal kapcsold be a képernyőt Az ON/OFF gomb lenyomásával kapcsold be a képernyőt, egészen addig amíg a kezdőképernyő meg nem jelenik . Ha a képernyő nem kapcsol be, nyomd meg az akkumulátor gombját, amíg a LED be nem kapcsol, ez jelzi, hogy a kerékpárban alacsony-e a töltés.

Az Elops 940 e - alacsony vázas kerékpár alkatrészeit megtalálod a a decathlon.hu honlapon.

Használati útmutató

  • ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS

    A kerékpár használati útmutatójára van szükséged? Kattints ide a letöltéshez!

Ce megfelelőségi tanúsítvány

  • ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS

    Szükséged van a kerékpár CE megfelelőségi tanúsítványára? Kattints ide a letöltéshez!

Technikai információk

VÁZ

Alumínium~Az M-es méret 155 - 175 cm magas kerékpárosnak felel meg.~Az L-es méret 175 - 195 cm magas kerékpárosnak felel meg.~Az alumínium váz merevebb: A motorerősség szabályozása hatékonyabb és jobb teljesítményt nyújt.

 

VILLA

Teleszkópos villa (felfüggesztett), beállítás nélkül.A villa elnyeli az út rezgéseit.Kockaköves utakon elnyeli a burkolatból fakadó ütődéseket.

 

VÁLTÁS

Shimano 10 sebességes váltó (11-36 fogas kazetta) Shimano váltókar, egyszerű használat, egytányéros hajtómű (44 fogas tányér).

 

AKKUMULÁTOR / MOTOR

Központi 250 wattos motor (megfelel az európai szabványnak).~Nyomaték: 50 nm~Akkumulátor: 36 Volt / 11,6 Ah.2 év jótállás~LCD kijelzőről irányítható 3 üzemmód + "gyalogos" üzemmód, amellyel tolhatod a kerékpárt.~~50 - 90 km hatótáv.A hatótáv függ a felhasználó súlyától, a használat típusától, a szintkülönbségtől, a külső hőmérséklettől...

 

FÉKEK

TEKTRO hidraulikus első és hátsó tárcsafék.~A hidraulikus fékezés erősebb és hatékonyabb, kevésbé kell erősen húzni a fékkarokat.

 

NYEREG / NYEREGCSŐ

Nagyon kényelmes nyereg, alumínium nyeregcső.

 

PNEUS / ROUES

28-as kerekek, duplafalú felnik, 36 küllő.~ Schwalbe Energizer, speciálisan elektromos kerékpárra tervezett gumiköpeny. Csökkentett súrlódás a gurulás során, kiváló tapadás, biztonságos kerékpározás. Nagy sebességgel is beveheted a kanyart.~Gumiköpeny fényvisszaverő csíkkal.~Széles, kényelmes gumiköpeny.

 

KIEGÉSZÍTŐK / FELSZERELÉS

Integrált csomagtartó külön kialakított résszel a csomagtartó táska felhelyezéséhez, sárvédő, láncvédő, speciálisan az elektromos kerékpár súlyához tervezett kitámasztó, csengő.töltővel kapható

 

VILÁGÍTÁS

Vázba épített 20 lux fényerősségű Led világítás előre 45 méteres látótávolságot, hátulról 150 méterről érzékelhető láthatóságot biztosít. A világítás a kormányról vezérelhető.~Energiaforrás: akkumulátor.

 

SÚLY

Súlya : 25,9 kg.

ELEKTROMOS KERÉKPÁR ELOPS 940E ALACSONY VÁZAS

Vállalásunk

A BTWIN normál használati körülmények között élethosszig tartó jótállást vállal a vázra, a merev villára, a kormányra és a kormányszárra, a vásárlástól számított 2 évet a többi alkatrészre (akkumulátor, kopóalkatrészeken kívüli elektromos és mechanikus alkatrészek) és összeszerelés.