Bélelt kabát tisztítása és javítása

Ref: 8573844, 8587256, 8573846, 8573838, 8573845

BÉLELT KABÁT TÚRÁZÁSHOZ: ELSŐ HASZNÁLAT, TISZTÍTÁS, JAVÍTÁS

2020

Toll- vagy vatelintöltetű kabátot vásároltál és kérdésed van a tisztításával és javításával kapcsolatban?
Mindent elmondunk annak érdekében, hogy a lehető leghosszabb ideig tudd használni!

Az első használat

Bélelt kabát tisztítása és javítása

A bélelt kabát tisztítása

A bélelt kabát mosása

Minden (toll- vagy vatelintöltetű) bélelt kabátunk 30°C-on mosógépben mosható. Ügyelj azonban arra, hogy ne mosd túl gyakran a kabátod, mert ez negatívan befolyásolhatja a hatékonyságát.


A TOLLKABÁTOK TISZTÍTÁSA
A tollkabátok speciális tisztítást, mosást és szárítást igényelnek, hogy megőrizzék hőszigetelő- és hőtartó képességüket.

A kabát vízlepergető képességének megújítása

A használat során megváltozhat a kabát vízlepergető tulajdonsága. Impregnáló folyadékkal azonban vízlepergető képessége megújítható.

Megjavíttatom műhelyben az elszakadt részt

A bélelt kabátok célja, hogy egyszerre legyenek melegek és kis helyigényűek. Ebből kifolyólag az anyaguk kevésbé ellenálló, mint más (pl. a parka stílusú) kabátoké. 
Előfordulhat tehát, hogy a bélelt kabát elszakad. A tollkabátot fontos gyorsan megfoltozni, hogy a tolltöltet ne türemkedjen ki a lyukon és a hőtartó képessége ne csökkenjen.

Egy termék megjavításával meghosszabbítjuk élettartamát és csökkentjük a környezetre gyakorolt káros hatást.
A Decathlon áruházak műhelyében megjavíttathatod az elszakadt kabátot. Alább olvashatod a szolgáltatások listáját, melyet a legközelebbi áruházban kérhetsz.
Megjegyzés:nem minden áruházban van műhelyszolgáltatás, így a javítást nem minden esetben tudjuk helyben elvégezni.Ebben az esetben elküldjük a terméket a regionális műhelybe, így a javításra valamivel több időt kell számolni.

> A foltozáshoz a műhelyekben hőragasztást alkalmazunk.Ezzel a minőségi megoldással meghosszabbítható kabátod élettartama és megőrizhető a jótállás. Ha otthon végzed el a javítást, a jótállást a termékre elveszíted.

Javítás folttal műhelyünkben

Önállóan javítom meg az elszakadt részt vagy lyukat a kabátomon

Használat közben a kabát elszakadhat, de jó hír, hogy meg lehet javítani! Megvarrhatod vagy megfoltozhatod (használhatsz vasalható foltot is), hogy a szakadás ne legyen nagyobb, és a toll- vagy a vatelintöltet ne türemkedjen ki a lyukon.
- Szeretnéd, ha a javítás kevésbé látszana és szép lenne?
Ha az anyag nem túl vékony, és megvan hozzá a kézügyességed, varrd meg kívülről olyan színű cérnával, mint a kabát külső anyaga.
Ügyelj rá, hogy varrás közben ne szúrd át a kabát másik oldalát, mert ezzel hőhidat képzel, és csökkented a hőtartó képességét.
- Lenne időd a javításra, de nincs kézügyességed a varráshoz?
Használj öntapadó foltot! vágj ki a szakadás méreténél 1-2 centiméterrel nagyobb, lekerekített élű téglalapot, és ragaszd rá a tiszta, jól kisimított anyagra!